-Μερικοί μπέρδεψαν τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) και του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας! Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, ήρθε προς συζήτηση και έγκριση, ή μη, η σύναψη συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου και της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, για την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» και του δημοτικού γηπέδου Κρυονερίου στην επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ. και την ομάδα κάτω των 19 ετών (Κ19).

-Ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής, εξέφρασε την επιφύλαξη, για την ακρίβεια αμφισβήτησε την δικαιοδοσία του εκπροσώπου της Π.Α.Ε. να υπογράψει το συμφωνητικό, διότι οι παλιοί μέτοχοι απέσυραν την έγκριση που έδωσαν στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2021, για τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου της Π.Α.Ε., μετά την παραίτηση όλων των μελών του προηγούμενου. Δεν θα αναφερθούμε στον λόγο που άλλαξαν γνώμη, αλλά στην προσπάθεια που γίνεται να διασυρθεί ο σύλλογος εξωαγωνιστικά. Γιατί, δεν έφταναν όλες οι άλλες δοκιμασίες, δικαστικές και αγωνιστικές, ο Α.Ο.Κ. κινδύνεψε να «ξεσπιτωθεί» από την φυσική έδρα του και να αναζητήσει (κατάλληλο) γήπεδο, ώστε να δώσει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League 2!

-Το τραγικό είναι, ότι ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να μην εγκρίνει την παραχώρηση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», γιατί η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 δεν έχει νόμιμο εκπρόσωπο! Εμείς λέμε το εξής. Η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 έχει νόμιμο εκπρόσωπο, αλλά όχι νέο ιδιοκτήτη επίσημα!

-Ο Χ. Κουφατζής επικαλέστηκε ένα έγγραφο που έστειλε η Ε.Ε.Α., στις αρχές Νοεμβρίου αν δεν κάνουμε λάθος, προς το Γ.Ε.ΜΗ., στο οποίο ανέφερε πως ένας εκ των μετόχων που συμμετέχουν στο νέο μετοχικό σχήμα της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι συγκεκριμένα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση της εταιρείας. Και δεν πληροί τις προϋποθέσεις, διότι η Ε.Ε.Α. δεν ολοκλήρωσε, ακόμα, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του συγκεκριμένου μετόχου. Το έγγραφο της Ε.Ε.Α. δεν αναφέρεται στην εκλογή του διοικητικού συμβουλίου, ούτε έχει δικαίωμα να παρέμβει σε μία εσωτερική διαδικασία Ανώνυμης Εταιρείας. Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 έχει την έγκριση των υπόλοιπων μετόχων, που πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση.

-Επομένως, για να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο, είτε πρέπει να παραιτηθούν όλα τα μέλη του, είτε οι μέτοχοι να συγκαλέσουν νέα γενική συνέλευση και να ορίσουν άλλα μέλη. Απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν έγινε τέτοια γενική συνέλευση, ώστε να διατυπωθεί η άρση της εμπιστοσύνης ορισμένων μετόχων προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Διότι, σε μία Ανώνυμη Εταιρεία, η διοίκηση δεν παύεται με τα λόγια.

-Για να κλείσουμε, λοιπόν, το θέμα αυτό. Η Ε.Ε.Α. έχει την αρμοδιότητα να ελέγξει τα «πόθεν έσχες» των μετόχων μιας Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας και όχι να ακυρώσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της εταιρείας. Εάν αξιολογήσει, με ντοκουμέντα, ότι κάποιο φυσικό πρόσωπο που εμφανίζεται μέτοχος Α.Α.Ε., δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στην μετοχική σύνθεση, τότε δεν χορηγεί, ή ανακαλεί, το πιστοποιητικό συμμετοχής της Α.Α.Ε. στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

-Αν θέλουν οι μέτοχοι της προηγούμενης Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, που συμμετέχουν και στην νέα μετοχική σύνθεση, να προσβάλλουν την (ομόφωνη) απόφαση της γενικής συνέλευσης της 8ης Οκτωβρίου 2021, είναι δικαίωμα τους. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποφασίσουν για την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κατόχου της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., που κατέχει το ποσοστό 10%.

-Ευτυχώς, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας πρυτάνευσε η λογική και δόθηκε η άδεια για την χρήση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965. Αρνητικός ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα», η Ευαγγελία Δρακονάκη ψήφισε «παρών», ενώ ο Χ. Κουφατζής, ο οποίος έγειρε το θέμα να εξεταστεί αν ο υπογράφων το αίτημα, είναι νόμιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, σιώπησε! Προφανώς, ήταν θετικός, με την (σοβαρή) επιφύλαξη που διατύπωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.