-Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερόμενων, διαδικτυακά, για την διαμόρφωση της λεγόμενης «ταυτότητας τόπου και της στρατηγικής προβολής» της Καβάλας. Όπως είπε ο Τάκης Αγγελίδης, πρόεδρος της «Δημωφέλεια», στόχος είναι να ακουστούν οι απόψεις και οι προτάσεις των πολιτών, για να διαμορφωθεί η στρατηγική τουριστικής προβολής της πόλης.

-Κι ερωτώ, αγαπητέ Τάκη, η «Δημωφέλεια» και η δημοτική επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης ποιο ρόλο παίζουν; Στην «Δημωφέλεια» λειτουργεί ειδική Διεύθυνση για τον τουρισμό, με στελέχη που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό. Στην επιτροπή, επίσης, εκτός από τους αιρετούς, συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Άρα, στις συνεδριάσεις της επιτροπής γίνεται η απαραίτητη ζύμωση, κατατίθενται προτάσεις και λαμβάνονται αποφάσεις για την στρατηγική προβολής του Δήμου Καβάλας.

-Η «Δημωφέλεια», ακόμα, μπορεί να συνεργάζεται με εξειδικευμένες εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία, που χρειάζονται για να χαραχθεί μία πετυχημένη στρατηγική. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δίνει την κατεύθυνση και η εταιρεία παρουσιάζει μία πρόταση που ταιριάζει με τον στόχο των διοικούντων. Εάν η δημοτική Αρχή θέλει να ακούσει τις απόψεις των πολιτών, αρκεί να τους ζητήσει να τις καταθέσουν εγγράφως στην επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης κι εκεί να αξιολογηθούν.

-Τα μέλη της επιτροπής θα συναποφασίσουν και θα στείλουν ένα κοινό κείμενο για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Αφού το κείμενο εγκριθεί, θα αποσταλεί στην εταιρεία των εμπειρογνώμων, με την οποία συνεργάζεται η «Δημωφέλεια», για να υλοποιηθεί η στρατηγική. Μου φαίνεται, Τάκη, ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει καθόλου φαντασία, σχέδιο και όραμα για τον τουρισμό και αναζητεί ιδέες και προτάσεις από τρίτους (πολίτες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συλλογικότητες, φορείς, Οργανισμούς) κ.ά. Μόνο, που οι Καβαλιώτες την ψήφισαν για να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα και στον τουρισμό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.