Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το πρόγραμμα και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του COVID-19, για τον εφετινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στον ιερό ναό του Αγίου στη Νέα Καρβάλη κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2021. Το λατρευτικό πρόγραμμα είναι το ακόλουθο: Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, 5 το απόγευμα: πανηγυρικός Εσπερινός.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, 7-10 το πρωί: πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

-Στις ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., κ. Στέφανος, με τη συμμετοχή μόνο δύο ιερέων.

-Σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος, οι ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν μετά λιτότητος και απλότητος και συμφώνως προς το ήθος και την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και με την μέγιστη κατά το δυνατό συντομία, για την αποφυγή πολυώρου συγχρωτισμού των πιστών. Η τοπική Εκκλησία έχει μεριμνήσει για την απευθείας μετάδοση των ιερών Ακολουθιών, από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ CHANNEL.

-Ο ιερός ναός θα παραμείνει ΑΝΟΙΚΤΟΣ για τους πιστούς το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2021, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, για προσκύνηση και κατ’ ιδίαν προσευχή.

-Κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παρουσία 15 πιστών εντός του ιερού ναού με τη διευθέτηση του εσωτερικού χώρου και με σκοπό την τήρηση της ελάχιστης αποστάσεως μεταξύ τους τα 2 μέτρα και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

-Οργανωμένο και ομαδικό προσκύνημα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, δεδομένου ότι υπάρχει ο περιορισμός της ατομικής και μόνο μετακινήσεως εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Συνιστάται η μεμονωμένη μετάβαση στο ιερό Προσκύνημα όσων το επιθυμούν.

-Η ολονύκτια ιερά Αγρυπνία της παραμονής της εορτής ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, δεδομένης της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

-Η καθιερωμένη λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Καρβάλης ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Αντ’ αυτής, θα πραγματοποιηθεί σύντομη περιφορά του ιερού σκηνώματος του αγίου πέριξ του ιερού ναού άνευ σχηματισμού πομπής και μόνο υπό των κληρικών.

-Τα όργανα διοικήσεως (επίτροποι) του ιερού Προσκυνήματος θα έχουν, κατόπιν εντολής του μητροπολίτου, κ. Στεφάνου, την ευθύνη εφαρμογής και ακριβούς τηρήσεως όλων των θεσπισθέντων μέτρων, εντός του οριοθετημένου οικοπέδου του ιερού Προσκυνήματος, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν κατά της διαδόσεως της πανδημίας του νέου κορονοϊού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.