Με περίσσιο θράσος λέει ο Μπεχράκης της ΒΦΛ, πως μεθοδεύει με «εθελούσια έξοδο» την αντικατάσταση των εργαζομένων

2

Απίστευτος είναι αυτός ο Διευθυντής του εργοστασίου Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης ο Νίκος Μπεχράκης, και προφανώς θα έχουν και οι αναγνώστες μας την ίδια εντύπωση εφ’ όσον διαβάσουν όσα δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Παραδέχθηκε ότι έπιασε έναν έναν τους εργαζόμενους, και τους ζήτησε να υπογράφουν «εθελούσια έξοδο» από το εργοστάσιο και στη συνέχεια να τους προσλάβει για 14 μήνες σε άλλη εταιρεία, και στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν για το αν θα συνεχίσουν ή αν θα απολυθούν οριστικά. Τα λέει και δεν ντρέπεται!!!

Όλοι καταλαβαίνουν, ότι η πρότασή του είναι εκβιαστική και όπως ήταν φυσικό κάποιοι υποχώρησαν φοβούμενοι για το εργασιακό τους μέλλον. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν κι εκείνοι που αντιστέκονται και πολύ καλά κάνουν αφού τέτοιες μεθοδεύσεις που πάει να εφαρμόσει ο Νίκος Μπεχράκης με εντολές του αφεντικού του, είναι τελείως απαράδεκτες. Στην ουσία απολύει εκβιαστικά όλους τους εργαζόμενους και στη συνέχεια θα αντικαταστήσει τους περισσότερους με άλλους, οι οποίοι θα του βγαίνουν πολύ φτηνότερα, δίνοντας μισθούς που δεν επιτρέπουν να ζει κανείς με αξιοπρέπεια, όταν μάλιστα εργάζονται σε μια χημική βιομηχανία υψηλής επικινδυνότητας.

Και πάλι, όμως, θα μπορούσαν κάποιοι να πειστούν για τις ενέργειές του αυτές, εφ’ όσον αποδείκνυε ότι το εργοστάσιο έχει οικονομικό πρόβλημα, την ώρα που όλοι γνωρίζουν, ότι καθημερινά αυξάνει την παραγωγή του και τον τζίρο του, άρα και την κερδοφορία του. Γιατί δεν δίνει στο Σωματείο ή στο Υπουργείο τα στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτό που υποστηρίζει ο Νίκος Μπεχράκης; Οι νόμοι αυτοί, για τις ατομικές συμβάσεις, έγιναν για επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν πρόβλημα, όχι για τις κερδοφόρες…


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κ. Χρήστο περισσότεροι από ένας συντάκτες γράφουν στον Κ-ΤΥΠΟ και η έκφραση όλων των απόψεων είναι δεκτές. Ένας νοήμων και ενημερωμένος αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ευχαριστούμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.