Με νομοθετική ρύθμιση διευκολύνεται η μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες

0

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους επαγγελματίες γεωργούς και κτηνοτρόφους ότι, κατατέθηκε από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση, η οποία διευκολύνει την διαδικασία πρόσκλησης μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες. Σύμφωνα με άρθρο 265 του ν.4798/2021 (Φ.Ε.Κ. Α 68/24.2.2021), προβλέπεται ότι έως και τις 15 Ιουνίου 2021, η αίτηση για πρόσκληση των εργατών γης υποβάλλεται, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η νομοθετική ρύθμιση έχει σκοπό, να μην καθυστερήσουν οι καλλιεργητικές εργασίες, λόγω της πολύ πιθανής μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Τονίζεται ότι, εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει σε αυτή όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία του εργάτη γης. «Ευχαριστώ τον υπουργό για τις άμεσες ενέργειες του, οι οποίες αφουγκράζονται τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Καλώ όσους ενδιαφερόμενους θέλουν διευκρινίσεις για την διαδικασία, να καλέσουν στο γραφείο μου (2510833310, 2510246049) και στο κινητό μου τηλέφωνο (6979299433)», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.