Πραγματοποιήθηκε στην όμορφη ταβέρνα «Δροσιά» στην Παναγία Θάσου, από τον τοπικό σύλλογο γυναικών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, χοροεσπερίδα με μεγάλη συμμετοχή γυναικών, οι οποίες τηρώντας το έθιμο ντυμένες με αποκριάτικες στολές, χόρεψαν, επικοινώνησαν μεταξύ τους, με ζωντανή ορχήστρα, που ξεσήκωσε τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, στο μικρόφωνο ήταν ο Στέφανος Δαριανάκης, από τα Κοίνυρα, ενώ από τη Βέροια ήρθαν ο Παύλος Ιωάννης (μπουζούκι) και ο Ιωάννης Ξηρόπουλος (στο αρμόνιο). Προσφέρθηκαν πλούσια δώρα, τα οποία οι δραστήριες γυναίκες του συλλόγου συγκέντρωσαν, για να τα προσφέρουν στους τυχερούς της βραδιάς. Η άξια πρόεδρος, Αλεξάνδρα Βαλσαμά, η αντιπρόεδρος, Μαρία Λεβέντη και η ταμίας, Μαρία Έλληνα, μαζί με όλα τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν στον κόσμο χαρά και κέφι που θύμισε παλιές εποχές, όταν οι άνθρωποι ήξεραν να γλεντάνε γνήσια δίχως συμβατικότητες, ενώ ιδιαίτερο χρώμα πρόσθεσαν και οι πλανόδιοι εποχιακοί μουσικοί με τις γκάιντες, τον ζουρνά και τα κλαρίνα, που ξύπνησαν το αρχέγονο συναίσθημα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Η πρόεδρος, Αλεξάνδρα Βαλσαμά, κάλεσε την ποιήτρια, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, να διανθίσει την εκδήλωση με ένα λόγο αφιερωμένο στις γυναίκες. Η Παναγία απέδειξε, για άλλη μία φορά, ότι ξέρει να επενδύει στον πολιτισμό και στη διασκέδαση. Η Α. Διαμαντοπούλου είπε τα εξής: «Ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση, άξιες γυναίκες της Παναγίας! Κάποιοι λένε, ότι εκ της γυναικός πηγάζουν τα φαύλα. Άλλοι, πάλι, μας παρουσιάζουν σαν ένα από τα τρία κακά: πυρ, γυνή και θάλασσα. Εγώ θα σας πω σήμερα, ότι εκ της γυναικός πηγάζουν τα κρείττονα, αλλά θα επισημάνω φίλες μου, ότι εμείς οι γυναίκες, θα πρέπει να έχουμε μεταξύ μας αληθινή αλληλεγγύη, να αγαπάμε, ουσιαστικά, η μία την άλλη, να σεβόμαστε οι ίδιες το φύλο μας, να μην κάνουμε το κακό που δεν θέλουμε να μας κάνουν, να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς, σε καμία περίπτωση να μη σχολιάζει η μία την άλλη πίσω από την πλάτη της, γιατί την έχουμε αυτή τη φήμη δυστυχώς και ακόμα, σε καμία περίπτωση να μην παίρνουμε τον άντρα της καλύτερής μας φίλης, που δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον στις μέρες μας.

Να αντιστεκόμαστε, γιατί αν εμείς δεν ενδίδουμε, καμία τραγωδία δεν θα μπορεί να παιχτεί. Σεβόμενες πρώτιστα τον εαυτό μας, κανένα σπίτι δεν θα μπορεί να διαλυθεί, έτσι θα μπορέσουμε να εισέλθουμε στο Πάνθεον κάποιων γυναικών, που μας έκαναν να περηφανευόμαστε για το φύλο μας» και αφιέρωσε ένα ποίημα που έγραψε για την περίσταση.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.