• Εάν κάποιος υποψήφιος δήμαρχος είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των έργων που θέλει να κάνει, θα ήταν το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στις εκλογές. Έτσι και ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία».
  • Ο Ν. Ξανθόπουλος, εκτός από τη στήριξη της κίνησης «Ελλήνων Συνέλευσις», έχει ένα «πυρηνικό όπλο» στα χέρια του! Τα 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ που είναι «παρκαρισμένα» στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κίνησης «Ελλήνων Συνέλευσις» στην Καβάλα, Ιωάννης Μόμτσος. Εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, με ποσοστό 51%, ο Ν. Ξανθόπουλος, θα υπογράψει την εξουσιοδότηση που αρνήθηκαν να υπογράψουν ο Κωστής Σιμιτσής και η Δήμητρα Τσανάκα, ώστε ο Δήμος Καβάλας να πάρει από την Τράπεζα της Ελλάδας τα χρήματα που χρειάζεται για να κάνει όποια και όσα έργα θέλει!
  • Αντιλαμβάνεστε ότι με τα χρήματα αυτά, κάθε Δήμος μπορεί να αποφύγει τη γραφειοκρατία για τη χρηματοδότηση έργων από εθνικούς, ή κοινοτικούς (σ.σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης) πόρους. Αλλά, γιατί ο Κ. Σιμιτσής και η Δ. Τσανάκα, δεν υπέγραψαν την εξουσιοδότηση (σε ποιον;), για να πάρουν «μερίδιο» από τα 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ; Γιατί ο Κ. Σιμιτσής ρίσκαρε και τελικά ηττήθηκε στις εκλογές του 2014, ενώ μπορούσε να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική αυτή «αβάντα», για να κάνει έργα που θα άλλαζαν την εικόνα του Δήμου Καβάλας;
  • Γιατί, επίσης, η Δ. Τσανάκα δεν άδραξε την ευκαιρία να κάνει μερικά μεγάλα έργα, τα οποία με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως έχει δηλώσει, είναι σχεδόν απαγορευτικό να γίνουν; Εάν έπαιρνε χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδας, δεν θα χρειαζόταν τη χρηματοδότηση από την κοινοπραξία του T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline) και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σ.σ. τον Γιώργο Σταθάκη), για να υλοποιήσει το μείζον έργο της ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων (σύνδεση με τις πηγές Βοϊράνης).
  • Ο Ν. Ξανθόπουλος, επομένως, μπορούσε να πει, στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του, με τον «αέρα του νικητή» των εκλογών: «Έχω τα χρήματα, ζητήστε μου όποιο έργο θέλετε»! Εκείνος, ωστόσο, μίλησε για μετεκλογική συνεργασία, για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των δημοτών. Ποια συνεργασία, φίλτατε Νικόλαε, με εξασφαλισμένα χρήματα για έργα; Εσύ μπορείς να είσαι δήμαρχος με ποσοστό 61% και να πάρεις την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο με το «έμβασμα» του Αρτέμη Σώρρα. Ακόμα και την περιμετρική οδό της Καβάλας μπορείς να ολοκληρώσεις, χωρίς την οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του κράτους.
  • Μπορείς και τη συμφωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον T.A.P., για το έργο ύδρευσης στους Φιλίππους, να ακυρώσεις. Και να γίνεις ο «ήρωας» δήμαρχος, που δεν υποτάχθηκε στην κυβέρνηση και την εταιρεία κολοσσό. Έχεις τον «άσο» και αντί να τον ρίξεις στο τραπέζι, τον κρατάς «κρυμμένο στο μανίκι»; Με μία (μόνο) εξουσιοδότηση, θ’ αλλάξεις το μέλλον της Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.