• «Ο θεσμός της black Friday άρχισε στη χώρα μας από τα Public. Οι καταναλωτές αγκάλισαν τον θεσμό και με το πέρασμα των ετών, μας επισκέπτονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές. Είναι πολύ καλό για την αγορά της Καβάλας, ότι στο παιχνίδι έχουν μπει και τα τοπικά καταστήματα και όλη η αγορά μπορεί να εκμεταλλευτεί την ημέρα αυτή», δήλωσε στέλεχος της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων με προϊόντα τεχνολογίας.
  • Η black Friday, λοιπόν, έγινε θεσμός (και) για την ελληνική αγορά! Μάλιστα, ο θεσμός επεκτείνεται χρονικά, καθώς δεν διαρκεί μία ημέρα. «Στην ουσία αρχίσαμε από τη Δευτέρα με black week και κορυφώνεται σήμερα η κίνηση», πρόσθεσε το στέλεχος της αλυσίδας. Άντε και σε ένα-δύο χρόνια, αντί για τις δύο περιόδους των εκπτώσεων (χειμερινή και θερινή), η κυβέρνηση θα ψηφίσει νόμο, που θα τις αντικαταστήσει με τις περιόδους των black sales!
  • Νέα «ήθη κι έθιμα» στο ελληνικό εμπόριο. Εισαγόμενα! Θυμάστε, καρντάσια, την τηλεοπτική διαφήμιση του «εισαγόμενου» στη δεκαετία του 1980, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων; Αναζητήστε την στο διαδίκτυο.
  • Εγώ θυμήθηκα, πάλι, την μεγάλη αντίδραση που προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, να νοικιάσει το ισόγειο και τον 1ο όροφο του κτιρίου απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας στη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, που άρχισε τον θεσμό της black Friday στην Ελλάδα. Και σήμερα, συμμετέχει στον θεσμό όλη η τοπική αγορά!
  • Η τοπική αγορά εκμεταλλεύεται την black Friday, αλλά και τα πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης, εκμεταλλεύονται τη «Λευκή Νύχτα», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Από τη δήλωση του προέδρου, Βασίλη Λεμονίδη, κατάλαβα ότι η «Λευκή Νύχτα» δεν πρόκειται να γίνει «Λευκή Εβδομάδα», όπως πάει να καθιερωθεί η black week από τα πολυκαταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.