Με κάθε επισημότητα το Ωδείο «Νεάπολις» γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ». Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι καθηγητές ανταπέδωσαν αυτό το «δώρο» με τις ερμηνείες τους, αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού. Εμφανίστηκαν, ακόμα, κάποια από τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, η ορχήστρα εγχόρδων, το κιθαριστικό σύνολο και η λαϊκή ορχήστρα, που επίσης καταχειροκροτήθηκαν. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες: Βάσω Ζήσου στο τσέλο, Μαρία Παπανδρέου στο πιάνο, Γιάννης Κεραμίδης στο βιολί, Νίκος Βασιλειάδης στο φλάουτο, Πάρης Τσίρτσης στα πλήκτρα, Κώστας Τσιρπινάκης στα κρουστά, Αλίνα Αναστασιάδη στο πιάνο και η μαθήτρια, Σβετλάνα Μανούκη στο βιολί, ερμήνευσαν το έργο του Κωνσταντίνου Χίζαρη «Μusic for us», το οποίο βραβεύτηκε το 2003 με Α’ βραβείο και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, στο διαγωνισμό νέων συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με πρόεδρο της επιτροπής τον διακεκριμένο συνθέτη Lucas Fos. H ηχητική κάλυψη έγινε από τον Νίκο Μπογιάρη και την “PINKIE AUDIO”, ενώ τα εδέσματα πρόσφερε, για άλλη μια χρονιά, το “FORNO CLASSICO”. Η φωτογραφική κάλυψη έγινε από το κατάστημα “Allegria”.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών του Ωδείου, που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ τις απονομές έκαναν: η εκπρόσωπος της δημάρχου Καβάλας, αντιδήμαρχος πολιτισμού και κοινωνικών θεμάτων, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και ο Δημοσθένης Τουλκίδης, σύμβουλος της δημάρχου Καβάλας για θέματα ανάπτυξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν είναι οι: Νάσος Αρβανιτίδης (1ο βραβείο στην κατηγορία σολίστ έως 13 ετών, στο 3ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό συνόλων στο ίδιο φεστιβάλ, 2ο βραβείο στην κατηγορία έως 13 ετών, στο 3ο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης), Άννα-Μαρία Μαυρίδου (1ο βραβείο στην κατηγορία σόλο έως 13 ετών, στο 3ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό συνόλων στο ίδιο φεστιβάλ), Πένι Παπαναστασίου (2ο βραβείο στην κατηγορία σόλο έως 11 ετών, στο 3ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό συνόλων στο ίδιο φεστιβάλ), Γιάννης Χατζούλης (3ο βραβείο στην κατηγορία σόλο έως 15 ετών, στο 32ο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Βόλου, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό συνόλων, στο 3ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης), Πέτρος Χίζαρης (2ο βραβείο στην κατηγορία σόλο έως 11 ετών, στο 3ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό συνόλων στο ίδιο φεστιβάλ), Ευριπίδης Καραδήμος, Ελισάβετ Καρασεϊτανίδου, Ευαγγελία Κοκονιά, Γιώργος Πολυχρονίδης, Άγγελος Τσάνε, Άννα-Μαρία Μαυρίδου, Νάσος Αρβανιτίδης, Πένι Παπαναστασίου, Πέτρος Χίζαρης (2ο βραβείο στο διαγωνισμό συνόλων στο 3ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης). Ιδρυτής του κιθαριστικού συνόλου και εκλεκτός συνεργάτης του Ωδείου είναι ο Τάσος Δέλιος.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τον έπαινο στην ταλαντούχα βιολονίστρια, Σβετλάνα Μανούκη, μαθήτρια του Γιάννη Κεραμίδη, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε μαθητές απ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2015, ως μέλος της Ορχήστρας «ΜΟΥΣΑ», δηλαδή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Tέλος, οι υποτροφίες δόθηκαν σε δύο μαθητές, που διακρίθηκαν για τις μουσικές τους επιδόσεις. Πρόκειται για τον Νάσο Αρβανιτίδη και την Σβετλάνα Μανούκη, που κέρδισαν μία υποτροφία στην Αρμονία, με ειδικό καθηγητή τον Κ. Χίζαρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ