Με «επαναστατικό τρόπο», πήρε μέτρα προστασίας του παλιού Νοσοκομείου

0

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου Καβάλας στο κτίριο του Αγίου Σίλα, αποφάσισε ο Δήμαρχος Καβάλας, κάτω από την πίεση των μέσων ενημέρωσης, που βγήκαν με ρεπορτάζ και αποκάλυψαν την καταστροφή του παλιού κτιρίου, να το προστατεύσει… Τώρα φαίνεται πως πληροφορήθηκε ότι εκεί, έχει γίνει πλιάτσικο και άγνωστοι έχουν αφαιρέσει τα πάντα, μέχρι και τα κουφώματα και έχουν καταστρέψει, ό,τι θα μπορούσε να καταστραφεί.

Η χλιαρή, έως ανύπαρκτη διεκδίκηση εκ του μακρόθεν, του ποσοστού που θεωρητικά ανήκει στο δημόσιο, όλα τα προηγούμενα χρόνια, άνοιξε την όρεξη του ΔΕΠΥάρχη και σε συνεννόηση με τον Άδωνη, θέλησαν εκείνοι να διεκδικήσουν το 80% τουλάχιστον της δημοτικής ιδιοκτησίας. Αυτή ήταν, όπως φαίνεται η αφορμή να «ξυπνήσει» η δημοτική αρχή της Καβάλας και να εισηγηθεί την άρση της παραχώρησης του χώρου, στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Κι αυτό, έπρεπε να γίνει από την ημέρα που έγινε η μεταστέγαση, αφού εξέλιπε ο λόγος για τον οποίο είχε γίνει η παραχώρηση, δηλαδή να λειτουργεί ως Νοσοκομείο.

Κατανόησε τις συχνές παραινέσεις μας, να φυλάξει ο Δήμος το κτίριο, το οποίο είναι περιουσιακό του στοιχείο και να εγκαταστήσει, κάποιες υπηρεσίες, έστω προσωρινά, να αποθηκεύσει κάποια πράγματα, ή να κάνει δημοτικό ιατρείο, για να υπάρχει εκεί ζωντανή παρουσία του Δήμου. Κανείς δεν θα μπορούσε να του το απαγορεύσει, αφού ο Δήμος είναι τουλάχιστον κατά 80% ιδιοκτήτης. Όποιος (το δημόσιο) θα είχε αντιρρήσεις, ας πήγαινε στα δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.