-Η απαγόρευση, ή μη, της εισόδου επισκεπτών στη βόρεια Ελλάδα από τους μεθοριακούς σταθμούς, θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση την ερχόμενη άνοιξη και, κυρίως, το καλοκαίρι. Θέλω να πιστεύω, καρντάσια, ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί έως τότε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες που προέρχονται οι επισκέπτες.

-Αν ισχύσει το μέτρο του αρνητικού τεστ για τους επισκέπτες και πιθανόν του εμβολιασμού, νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να απαγορευτεί η είσοδος στους μεθοριακούς σταθμούς. Θα είναι οξύμωρο, ωστόσο, να επιτρέπεται η διέλευση των ξένων από τους μεθοριακούς σταθμούς, ενώ θα συνεχίζεται η απαγόρευση στην μετακίνηση από Νομό σε Νομό στο εσωτερικό της χώρας για τους ημεδαπούς. Γιατί, πρέπει να ενισχυθεί και ο λεγόμενος εσωτερικός τουρισμός.

-Πάντως, οι ξενοδόχοι και οι άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού, όπως και όλοι όσοι έχουν μερίδιο στη συγκεκριμένη πίτα, πρέπει να είναι προσγειωμένοι. Είμαι σίγουρος πως σκέφτονται ρεαλιστικά, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες και η επισκεψιμότητα δεν θα φτάσει αμέσως στο ίδιο επίπεδο, με την εποχή πριν την πανδημία του covid-19. Ας κρατήσουν, επομένως, μικρό καλάθι για το 2021.

-Μικρό καλάθι κρατώ κι εγώ για την «ιδιωτικοποίηση» του εμπορικού λιμανιού Καβάλας. Η επέκταση του κρηπιδώματος είναι σημαντική παρέμβαση, αλλά χρειάζονται κι άλλα βήματα, για να γίνει το λιμάνι ελκυστικό στους ιδιώτες. Πρέπει να κατασκευαστούν οι απαραίτητες κτηριακές υποδομές, καταρχάς, στο καινούργιο κρηπίδωμα. Χωρίς αποθηκευτικούς χώρους, μηχανήματα και τελωνείο, δεν μπορεί να λειτουργεί ένα σύγχρονο εμπορικό λιμάνι.

-Η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο, επίσης, είναι ένα πλεονέκτημα, το οποίο θα αυξήσει τη ζήτηση για το λιμάνι «Φίλιππος Β». Ευτυχώς υπάρχει η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού, αλλά με την κατασκευή περισσότερων σταθμών διοδίων, η μεταφορά εμπορευμάτων και άλλων προϊόντων οδικώς έχει υψηλότερο κόστος. Η αναβάθμιση του λιμανιού, είναι γεγονός, γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.