Δεν θα συμφωνήσουμε καθόλου με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και των άλλων Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ, να απέχουν για τρεις μέρες από τα καθήκοντά τους, για αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο. Απέχουν για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί, έτσι, λένε, θα αποδυναμωθεί η Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Θα συμφωνούσαμε μαζί τους, αν τέτοιες κινητοποιήσεις γινόταν και για άλλες περιπτώσεις που θίγονται τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας, ή έστω αυτή τη φορά γινόταν όχι μόνο για την ίδρυση της Νομικής στην Πάτρα, αλλά και για την ίδρυση Πολυτεχνικής σχολής στις Σέρρες, με την αντίστοιχη αποδυνάμωση της Πολυτεχνικής σχολής της Ξάνθης.

Η επιλογή να γίνει η διαμαρτυρία μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι αυτό που τους πειράζει δεν είναι πως κάπου μακριά θα λειτουργήσει ακόμη μια Νομική σχολή, αλλά που τα παιδιά τους, τα οποία θα αποφασίσουν (ως συνήθως) να ακολουθήσουν τις σπουδές και τη δουλειά του πατέρα, ή της μητέρας τους, δηλαδή τη νομική επιστήμη, ή θα υποχρεωθούν να φοιτήσουν στη Νομική Θράκης που  (σύμφωνα με το σκεπτικό τους) θα είναι υποβαθμισμένη, ή θα έχουν κι άλλες επιλογές, να φοιτήσουν στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται και στα οικονομικά των γονιών τους.

Μητέρα φοιτήτριας Νομικής του ΑΠΘ, μας δήλωσε, ότι είναι χρήσιμο να γίνει κι άλλη Νομική σχολή, αφού οι φοιτητές εκεί, δεν έχουν χώρο να καθίσουν και δεν υπάρχουν αίθουσες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πηγαίνουν σε τελείως ακατάλληλες ώρες για να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις. Το πιο πιθανό είναι, ο λόγος της αποχής να έχει να κάνει με τον κίνδυνο υπερπληθυσμού στο νομικό επάγγελμα. Και σ αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να σκεφτούμε, τι θα γίνει αν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Πως θα αντιδράσουν οι δικηγόροι και οι άλλοι επαγγελματίες με τριτοβάθμια εκπαίδευση;;;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.