Μεταγραφή υπό μορφή δανεισμού;

0

Ο αγαπητός Νίκος Ξανθόπουλος έκανε, τελικά, την «μεταγραφή» μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, μεταπηδώντας στο συνδυασμό «Ανάσα για το Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα.

Εάν εκλεγεί, λέμε, δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό αυτό, το 2019, που η κίνηση «Προτεραιότητα η Καβάλα», της οποίας ηγήθηκε, θα συμμετέχει πάλι στις εκλογές, τι θα κάνει;

Θα αφήσει τη Δήμητρα Τσανάκα και θα κατέβει αντίπαλος της; Μάλλον ναι, αφού το δήλωσε ότι η κίνηση της φετινής προεκλογικής περιόδου δεν είχε «ημερομηνία λήξης» τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Ν. Ξανθόπουλος και όποιο άλλο μέλος της κίνησης ενταχθεί στο συνδυασμό της Δ. Τσανάκα, λοιπόν, θα συμμετέχουν με την μορφή «δανεισμού», για να χρησιμοποιήσουμε έναν ποδοσφαιρικό όρο.

Θα αποκτήσουν την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα, εφόσον εκλεγούν, η οποία θα είναι παρακαταθήκη για το επόμενο βήμα τους στην ενασχόληση με τα κοινά.

Κι αν δεν «περπατήσει» η κίνηση και την επόμενη φορά, τότε θα έχουν «ανοίξει μία πόρτα» συνεργασίας με τον συνδυασμό της Δ. Τσανάκα.

Αυτό για εμάς, δεν γνωρίζουμε αν συμφωνείτε, ή διαφωνείτε, μοιάζει, λίγο, με πολιτικό αριβισμό.

Γιατί, αν η προσπάθεια κατάρτισης συνδυασμού δεν ευοδωθεί, τότε αποσύρεις την υποψηφιότητα και περιμένεις να έρθουν οι επόμενες εκλογές.

Έχεις, βεβαίως, το δικαίωμα να εκφράσεις δημοσίως τη στήριξη σε κάποιον άλλο υποψήφιο, αν τον θεωρείς ικανό και κατάλληλο, αλλά έως εκεί. Κατά τη γνώμη μας πάντα.

Κάποιες φορές, λοιπόν, οι έννοιες της ειλικρινούς διάθεσης για προσφορά στα κοινά και του αριβισμού, είναι δυσδιάκριτες.

Πρέπει να γνωρίζει κάποιος το πρόσωπο, τον χαρακτήρα και την πορεία του, για να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.

Ο χρόνος, επομένως, θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.