-Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας, πως η δράση καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε σε τμήμα της ακτής Περιγιαλίου, από φιλοξενούμενους στη δομή του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», σχετίζεται με τα «παρατράγουδα» στην Μυτιλήνη και την ολοσχερή καταστροφή του Κέντρου Ταυτοποίησης και Υποδοχής (Κ.Υ.Τ.) μεταναστών στην Μόρια. Θα το επαναλάβουμε, για να σταματήσει η προπαγάνδα που γίνεται και από τα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης, ότι όσοι και όσες επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα με βίαιο τρόπο, κρυφά και χωρίς έγγραφα, δεν είναι πρόσφυγες. Κι αυτοί, επίσης, που προέρχονται από περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, θεωρούνται πρόσφυγες μέχρι να εισέλθουν στην πρώτη χώρα υποδοχής.

-Όλοι όσοι πέρασαν και περνούν στην Ελλάδα προέρχονται από την Τουρκία, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κάνει τη δουλειά που αναγκαστικά γίνεται στην Ελλάδα. Δηλαδή, το «ξεσκαρτάρισμα» των προσφύγων και των μεταναστών, την υποδοχή και την ταυτοποίηση τους. Γιατί οι πρόσφυγες δεν ζητούν άσυλο στην Τουρκία και επιλέγουν να περάσουν, παράνομα, στην Ελλάδα, για να «εγκλωβιστούν» στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην «κόλαση» της Μόριας, όπως ανέφερε ο ανεγκέφαλος, Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σ’ εμάς, πάντως, δημιουργεί απορία, ότι δεν θέλουν να παραμείνουν και να ενσωματωθούν στην τουρκική κοινωνία, που έχει τα ίδια, περίπου, χαρακτηριστικά και το κυριότερο την ίδια θρησκεία (Ισλάμ). Κι όσοι, πάλι, θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, αφού ταυτοποιηθούν και αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα, να δηλώνουν στις τουρκικές Αρχές την χώρα προορισμού τους. Και η Τουρκία, στη συνέχεια, θα ενημερώνει τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών ότι, για παράδειγμα, έχει χίλιες αιτήσεις για μεταφορά στη Γερμανία, πεντακόσιες αιτήσεις για μεταφορά στην Αυστρία, χίλιες πεντακόσιες αιτήσεις για μεταφορά στη Γαλλία, χίλιες αιτήσεις για μεταφορά στην Ελλάδα, κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει σωστή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και ελεγχόμενη διακίνηση. Όχι αυτό το ανεξέλεγκτο τσουνάμι που δέχεται η Ελλάδα.

-Όσον αφορά τη δράση στην ακτή Περιγιαλίου, την οποία χαρακτήρισε συνάδελφος σε τοπική εφημερίδα ως «ουσιαστική προσάρτηση στην κοινωνική ζωή της πόλης» των φιλοξενούμενων στη δομή του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», έχουμε να απαντήσουμε το εξής. Καταρχάς, η κοινωνία της Καβάλας, δεν επιθυμεί να «προσαρτήσει» κανέναν άνθρωπο (μετανάστη), ούτε έδαφος (στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»), αλλά να «ενσωματώσει» εκείνους τους μετανάστες που είναι νόμιμοι και δήλωσαν ότι θα ζήσουν στην πόλη. Προσοχή, όμως, η λέξη «ενσωμάτωση» δεν σημαίνει αφομοίωση του φιλοξενούμενου, ούτε προσαρμογή της τοπικής κοινωνίας στον τρόπο ζωής του νέου μέλους. Η συμβίωση πρέπει να στηρίζεται στον αλληλοκατανόηση και στον σεβασμό των κανόνων λειτουργίας της κοινωνίας που εντάσσεται ο φιλοξενούμενος.

-Το ζήτημα δεν είναι οι κοινωνικές δράσεις (για την ενσωμάτωση) που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), με τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων στη δομή του Περιγιαλίου, αλλά η μεταφορά της δομής εκτός του αστικού ιστού, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, αλλά η κεντρική διοίκηση αγνοεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας επί τέσσερα έτη. Ας μη δεσμεύσουμε, μετά το παλιό στρατόπεδο και την ακτή στο Περιγιάλι, για τη λειτουργία μιας δομής μεταναστών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.