-Δεν είναι η καλύτερη εικόνα δίπλα σε μία αθλητική εγκατάσταση, να υπάρχει ένας άτυπος χώρος εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών, όπως συμβαίνει στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου» στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. Συγκεκριμένα, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο χρησιμοποιούν ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης, έχει διαμορφωθεί ένας χώρος όπου ο Δήμος συγκεντρώνει παλιά έπιπλα, στρώματα, διάφορα ογκώδη αντικείμενα και οικοδομικά υλικά.

-Το γήπεδο «Κωτσάλου», όπως λέγεται χάριν συντομίας, είναι το πιο υποβαθμισμένο από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του αστικού ιστού. Και υποβαθμίστηκε περισσότερο, λόγω της γειτνίασης του με τον χώρο συγκέντρωσης των ογκωδών αντικειμένων. Θα καταθέσουμε την πρόταση στην δημοτική Αρχή, να μεταφέρει αλλού τα παλιά αντικείμενα και να συμπεριλάβει τον χώρο αυτό στην αθλητική εγκατάσταση. Επεκτείνοντας το οικόπεδο, θα γίνει νέα χωροθέτηση του γηπέδου ποδοσφαίρου και θα κατασκευαστούν βοηθητικά γήπεδα με συνθετικό τάπητα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τα ερασιτεχνικά σωματεία για προπόνηση, όπως έγινε στο «Βερούλειο» γήπεδο. Επίσης, χρειάζεται να γίνει ανακαίνιση στο κτίσμα που στεγάζονται τα αποδυτήρια και στην μικρή κερκίδα των θεατών.

-Την μελέτη του έργου μπορεί να κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως έγινε, αν δεν κάνουμε λάθος, με την ανάπλαση στο «Βερούλειο» γήπεδο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στην πόλη είναι λιγοστές και χρειάζονται κάθε δέκα με δεκαπέντε έτη μία ανακαίνιση. Με την ανάπλαση του γηπέδου «Κωτσάλου», θα αναβαθμιστεί και η περιοχή που εντάσσεται στο σχέδιο Περιγιαλίου.

-Για να μειωθεί, μάλιστα, το κόστος συντήρησης και να αυξηθεί η διάρκεια αντοχής του έργου, προτείνουμε το κεντρικό και το βοηθητικό, ή τα βοηθητικά γήπεδα, να κατασκευαστούν από συνθετικό χλοοτάπητα, για να μην έχει ο Δήμος τον «πονοκέφαλο» να λειτουργεί τρία γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα μέσα στην πόλη. Θεωρούμε πως δικαιούνται τα αθλητικά σωματεία, τα οποία έχουν έδρα το γήπεδο «Κωτσάλου», να απολαμβάνουν μία ασφαλή και σύγχρονη υποδομή, όπως έγινε για τα σωματεία που εδρεύουν στο «Βερούλειο» γήπεδο.

-Παράδειγμα για το έργο στο Περιγιάλι, μπορεί να αποτελέσει το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας στην περιοχή των Αμισιανών, το οποίο είναι «στολίδι» για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι εφικτό να κατασκευαστεί παρόμοιο γήπεδο στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου», αρκεί να υπάρχει η βούληση της δημοτικής Αρχής. Είναι άδικο το συγκεκριμένο γήπεδο να είναι παραμελημένο, ενώ με λογική δαπάνη και σε μερικούς μήνες θα αποκτήσει ζηλευτή εικόνα.

-Βεβαίως, η δημοτική Αρχή έχει κι άλλα ζητήματα να επιλύσει και έργα να υλοποιήσει, περιλαμβανομένων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ωστόσο πρέπει να βάλει στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό και την επέκταση-ανάπλαση του γηπέδου στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου». Ακόμα και την μελέτη του έργου να ετοιμάσει έως το έτος 2023, θα είναι μία «παρακαταθήκη» για την επόμενη δημοτική Αρχή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.