Η «μουδιασμένη» αρχή το 2019, όσον αφορά την τουριστική κίνηση, δημιούργησε μία ανησυχία στους επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από τον Μάιο, ωστόσο, συνέβη μία εντυπωσιακή μεταστροφή του κλίματος, με την αθρόα είσοδο χιλιάδων επισκεπτών οδικώς, από τους μεθοριακούς σταθμούς. Στη συντριπτική πλειοψηφία είναι τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες και κυρίως τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Τα δύο τελευταία έτη, επίσης, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους Ρουμάνους και φέτος στους Σέρβους, όπως είπε ο Κώστας Αντωνιάδης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019.

Στη συνέντευξη αυτή παρουσίασε μερικά ενδεικτικά αριθμητικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας, για τον τουρισμό το έτος 2018. Ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Α.Μ-Θ. καταγράφηκε αύξηση στον εισερχόμενο οδικό τουρισμό κατά μισό εκατομμύριο επισκέπτες, σε σύγκριση με το 2017. Οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν στα 6,5 εκατομμύρια και τα έσοδα στα 323 εκατομμύρια ευρώ. Περισσότερες ήταν και οι αεροπορικές αφίξεις στα αεροδρόμια «Μέγας Αλέξανδρος» και «Δημόκριτος». «Το 2018 είχε θετικό πρόσημο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους υπόλοιπους φορείς, για να ενισχύσουμε το τουριστικό brand name της Περιφέρειας μας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, ενώ έδωσε ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο, που έχει σχέση με τις κλίνες των τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες τα δύο τελευταία έτη έγιναν περισσότερες κατά χίλιες και πλέον υπερβαίνουν τις 40.000 σε όλη την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., ενώ αξιοσημείωτη άνθιση υπάρχει στα καταλύματα βραχύβιας μίσθωσης (airbnb).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.