Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, ο γιός του πρώην Δημάρχου Καβάλας Στάθη Εριφυλλίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού, είναι ένας νέος άνθρωπος που πολλά θα μπορούσε ίσως, να προσφέρει στον τόπο μας, δεδομένης της φιλοδοξίας του να παίξει κάποιο πολιτικό ρόλο, από κάποια αιρετή θέση. Η στρατηγική που πάει να εφαρμόσει προσομοιάζει με εκείνη που είχε εφαρμόσει ο πατέρας του, για την ανάδειξη της πρώτης υποψηφιότητάς του, ως Δήμαρχος Καβάλας και την εν συνεχεία στήριξή του από την ΑΚΕΠ.

Η διαφορά είναι, πως η ΑΚΕΠ, είχε ξεκάθαρο στόχο την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει την εκλογή του ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2019, χωρίς να αποκλείει να κάνει κάτι τέτοιο σε επόμενες δημοτικές εκλογές. Άφησε ανοικτό το «παράθυρο» διεκδίκησης κάποιας άλλης αιρετής θέσης, είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Κοινοβούλιο, αλλά επέμενε, ότι η ίδρυση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Πολιτισμού έχει ως αποκλειστικό στόχο αυτά που αναφέρονται στην περιγραφή του Ομίλου.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, είναι νέος και πετυχημένος επαγγελματικά και θα έλεγε κανείς εύκολα «γιατί όχι», στις όποιες διεκδικήσεις μπορεί να έχει στο μυαλό του, δεδομένου ότι έχει εμπειρίες και κατάρτιση, ίσως πολύ πιο σημαντικές από κάποιους επαγγελματίες της πολιτικής σκηνής του τόπου μας. Το ότι είναι γιός του Στάθη Εριφυλλίδη, αυτό είναι και θετικό και αρνητικό. Το ότι μένει, όμως στο Λονδίνο (ως δικηγόρος), μόνιμα, και έρχεται στην Καβάλα μια φορά το μήνα, όπως δήλωσε, έστω κι αν παρακολουθεί διαδικτυακά τα τεκταινόμενα στον τόπο μας, κατά την άποψή μας είναι μειονέκτημα.

Εκείνος το θεωρεί πλεονέκτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μακριά από την τοπική επικαιρότητα, έχει διαφορετική οπτική για τα πράγματα, έχει εμπειρία από τη θητεία του στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, και από την υποψηφιότητά του για βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, από το οποίο αποχώρησε, αλλά και έχει μέτρο σύγκρισης και ιδέες για το πώς λειτουργεί η πολιτική ή η αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη. Θα παρακολουθήσουμε την πορεία του, από δω και πέρα κι ας είναι προσεκτικός στις αποφάσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.