Την αγωνία τους, όχι για την προσέλευση, αλλά για το ηλικιακό εύρος των εθελοντών που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα να προσφέρουν αίμα, εξέφρασαν ο Δημήτρης Χίζαρης και ο Κωνσταντίνος Παγώνης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας, αντίστοιχα, του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη», ενόψει του νέου διημέρου αιμοδοσίας που διοργανώνει ο σύλλογος την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Είναι το τέταρτο διήμερο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην πανδημία του κορονοϊού covid-19. Κι αυτή θα γίνει σε μία κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο είναι υποστελεχωμένο και δέχεται ασθενείς με covid-19 από τους Νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης. Ο Κ. Παγώνης απεύθυνε θερμή έκκληση για μαζική συμμετοχή στην αιμοδοσία, με σκοπό να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του νοσοκομείου και δήλωσε πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης από την μετάδοση του covid-19. Ο Δ. Χίζαρης κάλεσε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, από 18 έως και 40 ετών. Στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σημείωσε, παρατηρείται χαμηλό ποσοστό εθελοντών αιμοδοτών και δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που οι νέοι αυτοί δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί. Προκειμένου να τους «αφυπνίσει», ανέφερε τα λόγια ενός συμπολίτη που βιώνει την ανάγκη των συχνών μεταγγίσεων σε άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. «Ο εθελοντής αιμοδότης είναι αφανής ήρωας και φάρος στην ζωή», είπε και έκανε μνεία σε έναν Καβαλιώτη «φάρο» και «αφανή ήρωα», τον αείμνηστο Αβραάμ Ασυριάν, που ήταν δραστήριος εθελοντής αιμοδότης. Το προσεχές διήμερο αιμοδοσίας, μάλιστα, είναι αφιερωμένο στην μνήμη του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.