• Από το υποτιμητικό σχόλιο, για τους χορούς των Ζουλού, του Θίοντορ και την αναφορά του καλλιτεχνικού διαχειριστή, Άλκη Ζοπόγλου, για το κόστος της φιλοξενίας των χορευτικών συγκροτημάτων, αντιλαμβάνομαι, καρντάσια, ότι η δημοτική Αρχή, για την ακρίβεια ο δήμαρχος και πιθανόν ορισμένοι συνεργάτες του, δεν είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση το έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis.
  • Εάν μπορούσε ο Θίοντορ, πιστεύω, θα το σταματούσε, για να εξοικονομήσει χρήματα. Δεν έχει, όμως, το σθένος να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος της απόφασης αυτής. Έτσι, σκέφτηκε να το «ανανεώσει» και να μειώσει τη χρηματοδότηση. Ίσως να επιδιώκει τη σταδιακή απαξίωση του θεσμού, για να αποκτήσει «πάτημα» και να ανακοινώσει, μία ημέρα, ότι η «ανανέωση» δεν πέτυχε τον σκοπό της.
  • Άλλωστε κι ο Λουντοβίκ, ο πολιτικός μέντορας του Θίοντορ, δεν το στήριξε το Cosmopolis, έλεγε ότι ο Στάθης έδινε πολλά χρήματα και, τελικά, το σταμάτησε! Όταν θέλει κάποιος να καταργήσει μία εκδήλωση, ή διοργάνωση, δίνει έμφαση στο κόστος αυτής.
  • Ο καιρός έφτασε. Μέσα στον Μάρτιο, θα εγκαινιαστεί η ανακαινισμένη Μεγάλη Λέσχη, όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος, Κώστας Παπακοσμάς. Η ανακαίνιση άρχισε το 2012, με την ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Η ανακαίνιση, δηλαδή, χρειάστηκε σχεδόν μία δεκαετία! «Ήταν ένα δύσκολο έργο, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει», πρόσθεσε το καρντάσι ο Παπακοσμάς. Εγώ, πάντως, δεν είμαι σίγουρος ότι τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στον Μάρτιο. Έχω στο μυαλό μου την ανακαίνιση του «Βερούλειου» γηπέδου, στο οποίο έγιναν τα εγκαίνια πριν τελειώσουν οι εργασίες.
  • Νομίζω, επίσης, ότι η δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει μία σοβαρή συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και να καταθέσει προσφορά για να το αποκτήσει. Θεωρώ ότι το κτίριο είναι πιο χρήσιμο για τον Δήμο Καβάλας, παρά για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.