Μεγάλη ανθρωπιστική αλυσίδα για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

0

Πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Φιλίππων, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους συμπολίτες στην Εύβοια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Δόθηκε δύο φορές παράταση στην ημερομηνία συγκέντρωσης των ειδών, λόγω της μεγάλης προσέλευσης από τους κατοίκους της περιοχής.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν, να συγκεντρωθούν 10 παλέτες με τρόφιμα, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα, πετσέτες, σεντόνια και παιχνίδια. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών του συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ», με την αγορά σχολικών ειδών και γραφικής ύλης για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών. Τα σχολικά παρέδωσε το μέλος του συλλόγου, Σοφία Στρουμπάκη. Ο σύλλογος Καβαλιωτών Νέας Υόρκης, είναι ένας σύλλογος, που έχει δείξει πολλές φορές έμπρακτα την στήριξη του σε όσους έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, μία συγκινητική προσφορά, ήταν εκείνη της οικογένειας του Ιωάννη και της Ελένης Ζαχόπουλου, ιδιοκτητών του mini market «Made In Hellas» στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Αποφάσισαν να προσφέρουν το 15% των εισπράξεων μιας εβδομάδας και τις εισπράξεις ενός κουμπαρά, που είχε τοποθετηθεί στο κατάστημα με σκοπό την αγορά αναγκαίων ειδών για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις φωτιές. Σε επικοινωνία τους με τον πολιτιστικό σύλλογο Φιλίππων και μετά από έρευνα του συλλόγου, διέθεσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στην αγορά μιας ηλεκτρικής κουζίνας κι ενός πλυντηρίου για πυρόπληκτη οικογένεια.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων ευχαριστεί όλους τους κατοίκους του χωριού Φίλιπποι και της ευρύτερης περιοχής, τους επιχειρηματίες, τα μέλη του συλλόγου Καβαλιωτών Νέας Υόρκης «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ», την οικογένεια Ιωάννη και Ελένης Ζαχόπουλου, για την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης των ειδών. Ακόμα, ευχαριστεί την Ντανιέλα Μωραϊτη, εθελόντρια, με σπίτι στην Στροφυλιά Εύβοιας, που ενημέρωνε καθημερινά τον σύλλογο για τις ανάγκες των πυρόπληκτων. Εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Ηλία Ιωαννίδη, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας με έδρα το Χαλκερό, που ανέλαβε αφιλοκερδώς την μεταφορά των ειδών στην Θεσσαλονίκη και την εταιρεία INTERCONTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε., που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής, με γενικό διευθυντή τον Werner Hermann, που ανέλαβε χωρίς αμοιβή, με μεγάλη προθυμία, την μεταφορά από την Θεσσαλονίκη στην Εύβοια.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Φιλίππων εύχεται το «τσουνάμι» βοήθειας που ξέσπασε τις ημέρες που η Εύβοια ήταν τυλιγμένη στις φλόγες να συνεχιστεί, ώστε κανείς από τους συμπολίτες να μην βρεθεί χωρίς στέγη και χωρίς τα αναγκαία για την επιβίωση του. Η κοινωνική προσφορά του συλλόγου συνεχίζεται με υπευθυνότητα, αγκαλιάζοντας κάθε συνάνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.