Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατέθεσε ερώτησης προς τον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με θέμα: «Απομάκρυνση των απαγορευτικών πινακίδων και επαναλειτουργία της εξόδου Αγίου Ανδρέα-Νέας Ηρακλείτσας-Νέας Περάμου της Π.Ε. Καβάλας προς την Εγνατία οδό». Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο βουλευτής κατέστησε γνωστό πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα από τον μήνα Ιανουάριο του 2020, οι κάτοικοι του Νομού Καβάλας υφίστανται πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω του κλεισίματος της εξόδου του Αγίου Ανδρέα-Νέας Ηρακλείτσας-Νέας Περάμου προς την Εγνατία οδό με την τοποθέτηση απαγορευτικών σημάτων. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» για επίλυση του προβλήματος, δεδομένου ότι, η κατάσταση στερούσε στους κατοίκους των προαναφερθεισών περιοχών ακόμα και την άμεση πρόσβαση, εν μέσω πανδημίας, στο νοσοκομείο Καβάλας, ουδεμία λύση δόθηκε.

Με δεδομένο το γεγονός πως δεν έχει προχωρήσει καμία εργασία στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού, το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλη διάσταση, δοθέντος ότι, τις συγκεκριμένες περιοχές επισκέπτεται καθημερινά, εν μέσω καλοκαιριού, πλήθος ατόμων, όχι μόνο όμορων Νομών, αλλά και τουριστών που έχουν έλθει στην Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους και, δυστυχώς, έρχονται αντιμέτωποι με το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί. Οι λουόμενοι υποχρεούνται να διασχίσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Νέα Ηρακλείτσα, το Παλιό, η Καλαμίτσα και να φτάσουν, αρκετές φορές, μέχρι το κέντρο της Καβάλας, προκειμένου να εξέλθουν στην Εγνατία οδό. Το σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα προκαλεί αγανάκτηση στους οδηγούς και δημιουργεί μία πολύ αρνητική εικόνα για τη περιοχή και γενικότερα για τη χώρα, ενώ γίνεται αγώνας απ’ όλους τους φορείς, για τη διάσωση του τουρισμού την περίοδο αυτή. Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής υπέβαλε το ερώτημα στον υπουργό, αν προτίθεται να πράξει τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της εξόδου Αγίου Ανδρέα-Νέα Ηρακλείτσας-Νέα Περάμου προς την Εγνατία οδό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.