Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει να πει ο Υπουργός επικοινωνίας και ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς, όταν δηλώνει ότι προτίθεται να ακολουθήσει τις βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση του κλάδου του τύπου, ο οποίος είχε σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ποιότητα της παραγωγής του. Είπε επίσης ότι η ενίσχυση του τύπου είναι υπόθεση της δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του πλουραλισμού. Μέχρι τώρα, έχει αποδείξει ότι ακριβώς τα αντίθετα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, αφού ήδη ο περιφερειακός (όπως και ο Αθηναϊκός) τύπος τείνει προς εξαφάνιση.

Έχουν κλείσει δεκάδες εφημερίδες σ’ ολόκληρη τη χώρα, με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική που εφάρμοζαν σταδιακά και οι προκάτοχες κυβερνήσεις. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχεδόν αποτελείωσε κυρίως τον περιφερειακό τύπο και γι αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Όχι μόνο δεν δείχνει να είναι στις προθέσεις του η ενίσχυση του τύπου, αλλά ακριβώς τα αντίθετα κάνει, προκειμένου να αφανίσει τις εφημερίδες, που όπως δείχνει, τους είναι πολύ ενοχλητικές, και θέλουν να ησυχάσουν μια και καλή απ’ αυτές. Πράγματι, στην Ευρώπη, ο περιφερειακός τύπου στηρίζεται με χίλιους τρόπους, αφού οι άνθρωποι εκεί πιστεύουν ότι είναι οι εφημερίδες από τους κύριους μοχλούς της λειτουργίας της δημοκρατίας.

Εδώ, κάνουν ότι μπορούν να αφανίσουν τα ελάχιστα έσοδα των εφημερίδων, αφού κανείς δεν παίρνει το 30% που επιβάλλει ο νόμος από τις κρατικές διαφημίσεις, τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών τις κατάργησαν, ενώ κατάργησαν και τις δημοσιεύσεις των προκηρύξεων και των διακηρύξεων, μόνο που ο νόμος προβλέπει ότι η κατάργηση αυτή θα γίνει στις 1/1/2021, δηλαδή σχεδόν σε δυο χρόνια. Μετά από την ημερομηνία αυτή, να είναι σίγουρος ότι θα μείνουν σε όλη τη χώρα ελάχιστες εφημερίδες, αφού δεν θα υπάρχει τρόπος να επιβιώσουν. Καλύτερα λοιπόν, να σταματήσει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις ο Υπουργός Νίκος Παππάς, γιατί το λιγότερο προκαλεί τη νοημοσύνη μας, με την οποία θέλει να παίξει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.