-Αν και θα περάσει αρκετός καιρός, για να αρχίσουν οι παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, οφείλουμε να ρωτήσουμε πως θα λειτουργήσουν τα δύο σχολεία όταν εγκατασταθεί ο εργολάβος στο κτήριο. Η εμπειρία με το 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, το οποίο δεν θα λειτουργήσει ούτε την περίοδο που άρχισε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, δεν είναι ευχάριστη (για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς). Στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας βρίσκεται σε εξέλιξη, τα τελευταία δύο έτη, ένα μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης και ανάπλασης του αυλόγυρου. Το σχολείο και το νηπιαγωγείο, όπως είναι λογικό, διέκοψαν την λειτουργία τους και οι μαθητές/τριες «μοιράστηκαν» σε άλλα σχολεία της πόλης.

-Προφανώς θα γίνει κάτι παρόμοιο και με το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων. Όσον αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, θα «βολευτούν», υποθέτουμε, στο πλησιέστερο σχολείο, που είναι το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα. Στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, αν δεν κάνουμε λάθος, λειτουργεί μόνο ένα Γενικό Λύκειο στις Κρηνίδες. Πρέπει, επομένως, από τώρα, να προβλεφθεί η μεταφορά των μαθητών και των μαθητριών, όταν θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.

-Ας αναμένουμε, βεβαίως, την έγκριση χρηματοδότησης της πρότασης που υπέβαλε η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στην σχετική Πρόσκληση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, γιατί υπάρχει μία «δυστοκία» στο θέμα αυτό. Για παράδειγμα, η πρόταση για ένταξη του παλιού κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα Leader Αλιείας συγκέντρωσε χαμηλή βαθμολογία, την χαμηλότερη μεταξύ των τεσσάρων προτάσεων που υποβλήθηκαν στην περιοχή μας.

-Ευελπιστούμε ότι, η είδηση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, θα βοηθήσει και στην μεγαλύτερη στήριξη του συγκεκριμένου σχολείου από την τοπική κοινωνία. Ευχόμαστε να γίνει ένα σχολείο πρότυπο για την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και τον Δήμο Καβάλας και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των κατοίκων της περιοχής. Διότι, τα σχολεία δεν είναι μόνο οι τοίχοι και οι αίθουσες, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό (εκπαιδευτικοί, μαθητές), κυρίως, που κάνουν ξεχωριστή την σχολική μονάδα.

-Μακάρι, λοιπόν, η γραφειοκρατική διαδικασία να τελειώσει γρήγορα και να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την υλοποίηση του έργου. Έως τότε, η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας και τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, να λειτουργήσουν ενωτικά για την στήριξη του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων. Από την προσπάθεια, βεβαίως, δεν εξαιρούνται οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι γονείς των μαθητών και μαθητριών, που πρέπει να έχουν πρώτη επιλογή τους τα Γυμνάσια στον Αμυγδαλεώνα και τις Κρηνίδες και το Γενικό Λύκειο στις Κρηνίδες. Αν στο μέλλον δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, γιατί να μην κατασκευαστεί ένα Επαγγελματικό Λύκειο στον Αμυγδαλεώνα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.