Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε με όλες τις τιμές. Και μακάρι, αποχαιρετώντας τον να είχαμε να γράψουμε επαίνους για την πολύχρονη ποιμαντορία του. Ο «κεκοιμημένος δεδικαίωται», ωστόσο, 41 χρόνια είναι πάρα πολλά, για να παραμένουν εξόριστοι, αυτοί που εξορίστηκαν (εκκλησιαστικώς), αφήνοντας εδώ μόνα τα πνευματικά τους παιδιά. Δεν θα αναφερθούμε στο έργο του Προκοπίου, γιατί φοβόμαστε ότι θα στενοχωρήσουμε πολύ κάποιους που δεν γνωρίζουν.

Το μόνο που θα πούμε τώρα, είναι ότι η Καβάλα αδικήθηκε τόσα χρόνια, γιατί ο εγωισμός, η αλαζονεία και η κακία περίσσευαν. Οι πικραμένοι, που από την αρχή τον στήριξαν και του προσέφεραν τη φιλία τους, είναι αμέτρητοι και κάποιοι έφυγαν από τη ζωή νωρίτερα με το παράπονο αυτό. Ελπίζουμε μόνο, ο αντικαταστάτης του, που θα εκλεγεί, να έχει διαφορετικό χαρακτήρα, και να κοσμήσει την ιστορική Μητρόπολη, με το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, αναπληρώνοντας σε ένα βαθμό και το κενό που δημιουργήθηκε εδώ, επί τέσσερις δεκαετίες. Ο Θεός ας τον αναπαύσει κι ας τον συγχωρήσει.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.