• Το καλοκαίρι του 2011, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) πήρε μία πρωτοφανή απόφαση, να αποβάλλει από τις επαγγελματικές κατηγορίες τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Π.Α.Ε.) Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου. Ένα έτος μετά, τον Σεπτέμβριο του 2012, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) «θυμήθηκε» να διαμαρτυρηθεί για την παρέμβαση της πολιτείας στα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κρατική παρέμβαση, από εξωποδοσφαιρικό όργανο (Ε.Ε.Α.) κι ενώ είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, ανέφερε η ανακοίνωση μεταξύ άλλων, ήταν αντίθετη με τις προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών της. Ακόμα, ζητούσε από την τότε Ένωση της Β΄ και Γ΄ εθνικής κατηγορίας (Football League και Football League 2), για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας και την επιβεβαίωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των διορισμένων ποδοσφαιρικών οργάνων στην επιβολή πειθαρχικών ποινών απέναντι στην ακραία κρατική παρέμβαση, να τοποθετήσουν τις Π.Α.Ε. Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League) της περιόδου 2012-2013.
  • Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε την περίοδο 2011-2012 στο περιφερειακό πρωτάθλημα(!) και την επόμενη περίοδο, αν θυμόμαστε σωστά, τοποθετήθηκε στη Β΄ εθνική κατηγορία (όπως ζήτησε η Ε.Π.Ο.). Επίσης, αν θυμόμαστε σωστά, η αρχική ποινή για την Π.Α.Ε. Καβάλα, τότε, ήταν αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα της Super League, ή οποία άλλαξε σε υποβιβασμό στη Football League, για να ισχύσει, τελικά, η αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες! Ο εμπαιγμός ενός ιστορικού σωματείου, των φιλάθλων και όλης της Καβαλιώτικης κοινωνίας στο μεγαλείο του!
  • Δυστυχώς, τότε δεν ήταν ευρωβουλευτής ο Θοδωρής Ζαγοράκης και κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, για να δηλώσει ο πρώτος την ανεξαρτητοποίηση του και για να εισαχθεί από τη δεύτερη στη Βουλή, με κατεπείγουσα διαδικασία, νομοθετική τροπολογία για την παραμονή του Α.Ο.Κ. στη Super League. Τότε, υπουργός πολιτισμού ήταν ο Παύλος Γερουλάνος, κυβέρνηση το Πα.Σο.Κ. και δεν συνέτρεχε κίνδυνος να διχαστεί η ελληνική κοινωνία, για την άδικη αποβολή του Α.Ο.Κ. (και του Ολυμπιακού Βόλου) από τις επαγγελματικές κατηγορίες!
  • Για τη σημερινή υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση, είναι στάση ευθύνης! Ποιος σας είπε, υπουργέ, ότι απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, για τη γνωμοδότηση της (περίφημης) Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί υποβιβασμού των Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθη στη Super League 2 (σ.σ. ούτε καν Β΄ εθνική κατηγορία) κι έπρεπε να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση;
  • Γνωρίζετε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δικαιοδοτικά πειθαρχικά όργανα και αυτοδιοίκητο; Δηλαδή, δικούς του «νόμους», που ρυθμίζουν όλα τα ζητήματα, επομένως δεν χρειάζεται καμία νομοθετική παρέμβαση εξωθεσμικού παράγοντα και «φωτογραφική» τροπολογία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.