-Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, προφανώς το βράδυ (στις 9 υποθέτω), στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, θα παρουσιαστεί μία πολύ ενδιαφέρουσα, πιστεύω, μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο: «Σμύρνη αιώνια». Το έτος που διανύουμε συμπληρώθηκε μία εκατονταετία από την καταστροφή στην Μικρά Ασία, μία μελανή σελίδα στην ελληνική ιστορία, που είχε συνέπεια τον ξεριζωμό δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων από τον τόπο τους, αλλά και ανθρώπινες απώλειες και την καταστροφή περιουσιών.

-Πολλές παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και άλλα πολιτιστικά γεγονότα, αφιερώθηκαν στην πολύ δυσάρεστη επέτειο, όπως και η παράσταση που προανέφερα. Είμαι σίγουρος πως το θέατρο των Φιλίππων, θα γεμίσει με κόσμο και τα δύο βράδια των παραστάσεων. Και ότι οι θεατές, θα απολαύσουν μία άρτια παραγωγή των συντελεστών. Σας προτείνω, καρντάσια, ανεπιφύλακτα να πάτε το Σαββατοκύριακο στους Φιλίππους.

-Μακάρι, η μία από τις δύο παραστάσεις, να παρουσιαζόταν στο αρχαίο θέατρο της Θάσου, για να την απολαύσουν και οι κάτοικοι του νησιού. Ωστόσο, το αρχαίο θέατρο είναι κλειστό, γιατί γίνεται η ανακατασκευή του. Και στην Ελλάδα, κατά κανόνα, τα δημόσια έργα έχουν «χαλαρά» χρονοδιαγράμματα. Αργούν να αρχίσουν κι όταν αρχίσουν, παίρνουν διαδοχικές παρατάσεις στην ολοκλήρωσή τους. Έτσι, «προχωρούν» με βραδύ, αλλά σταθερό, ρυθμό.

-Αλλά, μην ανησυχείτε καρντάσια. Είναι απολύτως σίγουρο, πως το αρχαίο θέατρο της Θάσου θα είναι έτοιμο, πριν να εορτάσουμε την 150η επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής! Ελπίζω να μην έχει προηγηθεί κάποιο έργο συντήρησης στην μορφή που θα πάρει, μετά την ανακατασκευή που γίνεται τα τελευταία χρόνια! Ακόμα και για τα «μερεμέτια», στην Ελλάδα τηρείται πιστά ο κανόνας του «χαλαρού» χρονοδιαγράμματος. Καλή ψυχαγωγία στους Φιλίππους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.