Η συγκομιδή διακρίσεων για τους ταλαντούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας σε διαγωνισμούς που διεξήχθησαν, προσφάτως, στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε. Συγκεκριμένα, στις 23-24 Φεβρουαρίου 2019πραγματοποιήθηκε ο 4ος πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου για παιδιά Thess Junior Piano Contest 2019, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του διαγωνισμού έχει η καθηγήτρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Έλλη Ζαχαροπούλου, η οποία προσκάλεσε και φέτος ως μέλος της κριτικής επιτροπής, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δ.Ω.Κ., Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο. Στη φιλόξενη αίθουσα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ανάμεσα σε σαράντα περίπου διαγωνιζομένους, συμμετείχαν οκτώ μαθητές του Δ.Ω.Κ. σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ορισμένοι ξεχώρισαν. Στην Α΄ κατηγορία διακρίθηκαν οι: Άρης Δαφνιώτης (Α΄ βραβείο), Μαρίνα Χατζηϊωάννου (Α΄ βραβείο), Χαρά Τσίμα (Β΄ βραβείο), όλοι μαθητές του καθηγητή Γιάννη Κανάκη. Στη Β΄ κατηγορία διακρίθηκε ο Σταύρος Ηλιάδης (Β΄ βραβείο και αργυρό μετάλλιο), επίσης μαθητής του Γιάννη Κανάκη. Στη Γ΄ κατηγορία διακρίθηκε ο Μάριος-Ευτύχιος Ντουμπουρίδης (Γ΄ βραβείο και χάλκινο μετάλλιο), μαθητής του καθηγητή Κώστα Τσαφή.

Στις 1-3 Μαρτίου2019 πραγματοποιήθηκε ο 1ος πανελλήνιος μουσικός διαγωνισμός «Τάσος Παππάς», για διάφορα όργανα και χορωδίες. Διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τομέα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Χ.Α.Ν.Θ., σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου «Ανατόλια». Εκτός του Σταύρου Ηλιάδη, που διακρίθηκε εκ νέου με Β΄ βραβείο στη Β΄ κατηγορία, το Α΄ βραβείο στο φλάουτο κέρδισε ο Μάριος Τζανετάκης, από την τάξη του καθηγητή, Βέσελιν Μπελομάζοβ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.