Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕ.Λ. Καβάλας ταξίδεψαν στο Γκέτιγκεν της Γερμανίας

0

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, ομάδα καθηγητών και μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας επισκέφτηκε το Γκέπινγκεν της Γερμανίας, από 2 Μαρτίου 2016 έως 5 Μαρτίου 2016. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από Λύκεια της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας. Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η ενασχόληση και η ερευνητική εργασία των μαθητών πάνω στο οξύ κοινωνικό θέμα της ανεργίας και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και εργασιών σχετικών με το θέμα της ανεργίας. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του διετούς προγράμματος, κατά την οποία οι μαθητές παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία και ποσοστά που αφορούν την εργασία και την ανεργία, τόσο στη χώρα τους, όσο και στην περιοχή τους. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για το εργασιακό τοπίο των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ακόμα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε μία σημαντική βιομηχανική μονάδα της πόλης, που κατασκευάζει μηχανές και είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν για όλα τα ζητήματα αυτά, με τον υπεύθυνο εργασιακών θεμάτων της κυβέρνησης της Βάδης Βυτεμβέργης. Τέλος, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Mercedes στην πόλη της Στουτγάρδης. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση των μαθητών να γίνει στην πόλη της Καβάλας, τον Απρίλιο του 2016.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.