Αντιπροσωπία του Γυμνασίου Κεραμωτής, αποτελούμενη από τέσσερις μαθητές και δύο καθηγητές, συμμετείχε, από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου 2019, στην τέταρτη και τελευταία διεθνική συνάντηση, που αφορά στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ02, με θέμα: “Water Sources and Sanitation”. Οι συμμετέχουσες στη Δράση χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα) συναντήθηκαν στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας και παρακολούθησαν τις προγραμματισμένες δράσεις της συντονίστριας χώρας. Αναλυτικά το πρόγραμμα της συνάντηση περιελάμβανε τα ακόλουθα:

1η ημέρα

Άφιξη των εταίρων της σύμπραξης.

2η ημέρα

Καλωσόρισμα στην αίθουσα συνεδρίων του συντονιστικού σχολείου Instituto Comprensivo Giovanni Falcone. Ξεναγήσεις στους χώρους του ιδρύματος. Σχολαστική ενημέρωση από τα παιδιά, για όλα «τα μυστικά» της εκπαιδευτικής μονάδας. Δραστηριότητες επικοινωνίας και νερού, που δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις. Συνεργασίες των σπουδαστών σε πολυπολιτισμικές ομάδες. Σύντομες παρουσιάσεις για τις «Πηγές νερού και αποχέτευσης». Παρουσίαση των εργασιών από τις ομάδες των σχολείων σε μορφή power point, ή video, σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε στη χώρα τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων διεθνικών συναντήσεων (LTTAs). Συζήτηση των καταστάσεων, συγκρίσεις, εκφράσεις απόψεων και ενυπόγραφο ψήφισμα για την προστασία του χάρτη υδάτων. Επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης, φωτογράφιση πανοραμικής θέας της περιοχής.

3η ημέρα

Μετακίνηση και ξενάγηση στο υπέροχο Amalfi της Costiera

4η ημέρα

Πρόβες για την τελική εκδήλωση («όλοι μαζί σώζουμε το νερό»). Διεθνές και παραδοσιακό σχολικό show (τραγούδια, χοροί και ποιήματα για τους πολιτισμούς των πέντε χωρών που συμμετέχουν στην LTTA και το θέμα).

5η ημέρα

Περιήγηση σε τουριστικά αξιοθέατα στη Νάπολη. Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο.

6η ημέρα

Μετακίνηση και ξενάγηση στους αρχαιολογικούς τόπους Baia, Bacoli, Pozzuoli.

7η ημέρα

Αναχώρηση εταιρικών αντιπροσωπειών. Η τελευταία  διακρατική συνάντηση (2nd Transnational Meeting) έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου 2019 στην πόλη Άδανα της Τουρκίας και αφορά στον απολογισμό και τελική αξιολόγηση του project, απ’ όλες τις συνεργαζόμενες εταιρικές ομάδες.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.