– Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Την εξόρμηση που θα κάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καβάλας στις γειτονιές της πόλης εννοώ.
– Η «στρατηγική» αυτή είναι μία λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία αυτή.
– Η εξόρμηση πρέπει να καθιερωθεί και να γίνεται κυκλικά σε όλες τις γειτονιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
– Υπάλληλοι της καθαριότητας και του πρασίνου πρέπει να πηγαίνουν μαζί και να «σαρώνουν» μία γειτονιά, αλλιώς θα «χαθεί η μπάλα» με σπασμωδικές ενέργειες.
– Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες του, λοιπόν, ας καταστρώσουν ένα καλό σχέδιο, ώστε το εγχείρημα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
– Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας για τις λακκούβες στους δρόμους.
– Δηλαδή, όταν υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι, να επιλέγει μία περιοχή, π.χ. τη Νέα Καρβάλη, μετά το Παληό κ.ο.κ. και να κλείνει όλες τις λακκούβες στο οδόστρωμα.
– Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να βρίσκουν πρακτικές λύσεις με τα χρήματα και τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους.
– Αν συνεχίσουν να «κρύβονται» πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει προσωπικό, ή χρήματα, ή και τα δύο, το βέβαιο είναι πως δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών.
– Αν στην εξόρμηση αυτή συμμετέχουν και οι κάτοικοι, μέσω των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
– Εάν, π.χ., τις ημέρες που τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας βρίσκονται στο Παληό, ενεργοποιηθεί και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού, η δουλειά θα γίνει πολύ καλύτερα.
– Δεν γνωρίζω εάν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου μίλησε με τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων των γειτονιών, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια.
– Αν δεν το έκανε, θεωρώ πως πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία αυτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.