Μία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας μίλησε στο Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη διοίκηση των επιχειρήσεων

0

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας, με διεθνή εμβέλεια, αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης (Τάκης) Αθανασόπουλος, ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Μαΐου 2014, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του ιδρύματος, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του T.E.I. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση επιχειρήσεων – Master in Business Administration – MBA».

Την ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.) και προέδρου της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής, παρακολούθησε, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι τιμή για την Καβάλα που φιλοξένησε μία μεγάλη προσωπικότητα του επιχειρείν και της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ.

Ο Π. Αθανασόπουλος άρχισε την ομιλία του κάνοντας μία αναφορά στη θεωρία της εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου, για να σημειώσει ότι οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πετυχημένες, είναι εκείνες που μπορούν να προσαρμόζονται στις συνθήκες κάθε εποχής και να εξελίσσονται.

Ο Π. Αθανασόπουλος εργάστηκε ως υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος (managing officer) στην εταιρεία Toyota Motor Corporation, διετέλεσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος και chief operating officer της Toyota Motor Europe και εκτελεστικός πρόεδρος της Toyota Ελλάς.

Επίσης, ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.) και πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).

Tον Δεκέμβριο του 2007, ο αυτοκράτορας και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας του απένειμαν το παράσημο του «Ανατέλλοντος Ηλίου», του «Χρυσού και Αργυρού Αστέρα», αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στην ενίσχυση των ελληνοϊαπωνικών οικονομικών σχέσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.