Είναι φανερό, πλέον, πως τα πρωταθλήματα των υπόλοιπων εθνικών κατηγοριών και των περιφερειακών Ενώσεων στην καλαθοσφαίριση, πλην του «κουτσουρεμένου» της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών και της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, δεν θα διεξαχθούν. Η περίοδος 2020-2021, επομένως, θα μείνει «κενή» στον κατάλογο της ιστορίας των εθνικών και των περιφερειακών πρωταθλημάτων. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία που επρόκειτο να συμμετάσχουν, το πλήγμα είναι αγωνιστικό και οικονομικό. Αν αναλογιστούμε την πλήρη αδράνεια στις ακαδημίες και τα άλλα τμήματα υποδομών, επικρατεί έντονος προβληματισμός για την επόμενη περίοδο 2021-2022.

Μέσα σ’ αυτή την αρνητική κατάσταση της πανδημίας του covid-19, που έχει οικονομικές, κοινωνικές, αλλά και πολιτικές προεκτάσεις, οι παράγοντες πρέπει να ανασκουμπωθούν και να κρατήσουν «όρθια» τα σωματεία. Στον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα» θέλουν να εκμεταλλευτούν το διάστημα της αδράνειας, για να κάνουν ένα ακόμα σταθερό βήμα προς την βελτίωση. Χρησιμοποιούμε τον πληθυντικό, γιατί συγκροτήθηκε μία άτυπη «διοικητική» ομάδα, η οποία ασχολείται με τον σχεδιασμό των επόμενων ετών. Διότι, ο προγραμματισμός θα έχει χρονικό ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους, αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς. Είναι σημαντικό, επομένως, ότι ο Μάκης Περτζεμλίδης, εκλεγμένος εκπρόσωπος του τμήματος καλαθοσφαίρισης στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., βρήκε συμπαραστάτες στην προσπάθεια καλύτερης οργάνωσης του τμήματος. Έτσι, το «φορτίο» θα μοιραστεί και οι δυνάμεις θα ενωθούν, για την επίτευξη των στόχων. Οι μεγάλοι στόχοι είναι δύο.

Ο πρώτος και κυριότερος, είναι η προσέλκυση χορηγιών και γενικότερα οικονομικών υποστηρικτών. Με την οικονομική στήριξη, που εύχονται ότι θα έχουν από την τοπική κοινωνία πρωτίστως, τα μέλη της «συντονιστικής επιτροπής» ευελπιστούν πως θα ενισχύσουν την ομάδα ώστε να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Η πράξη έχει δείξει, ότι τα σωματεία που βάζουν στόχο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.), τον πετυχαίνουν πάντα! Το επίπεδο ανταγωνισμού δεν είναι υψηλό κι αν ένα σωματείο έχει το κατάλληλο «ρόστερ», θα ξεχωρίσει αμέσως από τα υπόλοιπα που δεν έχουν υψηλή φιλοδοξία. Ο Α.Ο.Κ. διαθέτει έναν αξιόλογο «κορμό» παικτών, που χρειάζεται στοχευμένες προσθήκες, για να δημιουργηθεί μία ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, είναι σημαντικό να ιδρύσει μία ακαδημία, γιατί οι ακαδημίες είναι οι «οικονομικοί πνεύμονες» για τα ερασιτεχνικά σωματεία και το «φυτώριο» ανάδειξης νέων αθλητών (και αθλητριών).

Υπάρχουν ιδέες στην διοικητική «παρέα», γίνονται ενέργειες, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ευνοϊκή για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Οι δυσκολίες δεν πτοούν την «παρέα», δεν λείπει η αισιοδοξία και η ελπίδα, ότι ο Α.Ο.Κ. θα φτάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν την διάλυση του τμήματος καλαθοσφαίρισης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.