Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, συμμετείχε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στην έναρξη της επετειακής έκθεσης «Ελλάδα 1821-2021», που πραγματοποιείται το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο μέγαρο, υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της καρδιάς του Ανδρέα Μιαούλη, από το Ιστορικό μουσείο της Ύδρας στο Ζάππειο, όπου και έγινε η απόδοση τιμών. Το περίπτερο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. άνοιξε τις πόρτες του, για να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες μία ιστορική και πολιτιστική διαδρομή από τα χρόνια της επανάστασης, όπως και την απελευθέρωση της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, έως και σήμερα.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δούνε, μέσα από μία ιστορική και πολιτιστική διαδρομή, εκθέματα ιστορικής αξίας και έργα, καθώς και παραδοσιακές φορεσιές από την προσωπική συλλογή του Θρακιώτη Γιώργου Αρβανίτη, προέδρου του συλλόγου Θρακών Αθηνών. Στο περίπτερο, επίσης, ο επισκέπτης βλέπει την δυναμική ανάπτυξη της Περιφέρειας ως ενεργειακού και διαμετακομιστικού κόμβου και περιηγείται στους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Ο περιφερειάρχης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο επαναστατικό μήνυμα του 1821, στην σταδιακή απελευθέρωση της περιοχής πριν από εκατό χρόνια και στις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.