-Η προηγούμενη διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» άρχισε μία (τιτάνια) προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του συλλόγου. Ιδρύθηκαν νέα τμήματα, ενώ ο Α.Ο.Κ. «αγκάλιασε» και τα άτομα με αναπηρίες, εντάσσοντας στην οικογένεια του την ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να στηριχθεί περισσότερο από την τοπική κοινωνία. Ευελπιστούμε πως στην επόμενη γενική συνέλευση, με εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες θα είναι περισσότεροι από εξήντα έξι και οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο διπλάσιοι. Η δύναμη κάθε σωματείου είναι τα μέλη του. Επίσης, είναι ενθαρρυντικό πως θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τον σύλλογο νέα πρόσωπα, τα οποία έχουν «φρέσκιες» ιδέες και όρεξη για προσφορά.

-Ο (Ερασιτέχνης) Α.Ο.Κ. πέρασε από μία δύσκολη περίοδο διοικητικά, αλλά τα τελευταία έτη δείχνει ότι ανακάμπτει. Και στο εγγύς μέλλον, θα γίνει πρωταγωνιστής σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί. Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι επίπονη και απαιτεί προσωπικές θυσίες από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, επιμονή και όραμα. Σε κάθε ένα από τα υπάρχοντα τμήματα δραστηριοποιούνται αξιόλογοι συμπολίτες, που πασχίζουν για την πρόοδο και την καλή εικόνα του συλλόγου. Όλοι μαζί, συνθέτουν μία δυναμική ομάδα παραγόντων, η οποία πρέπει να εμπλουτίζεται συνέχεια με «νέο αίμα».

-Η διοίκηση που εκλέχτηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, οφείλει να κάνει πράξη, ακόμα περισσότερο, το «άνοιγμα» προς την τοπική κοινωνία. Να αυξήσει τον αριθμό των μελών και των υποστηρικτών, να υλοποιήσει τον στόχο που είναι, να γίνει ο Α.Ο.Κ., πάλι, το καμάρι της πόλης και των Καβαλιωτών στον αθλητισμό. Οφείλει, ακόμα, να εμπλακεί ενεργά στην κοινωνική ζωή, γιατί αποτελεί ενεργό κομμάτι και επιτελεί κοινωνικό έργο.

-Η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν όμορφα πράγματα, με γόνιμη δουλειά, θέληση και αισιοδοξία. Το διοικητικό συμβούλιο θα βάλει τους στόχους, θα καταστρώσει το σχέδιο για την υλοποίηση τους και θα εργαστεί στη διάρκεια της θητείας του, για να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί από αυτά που σχεδίασε. Θεωρούμε ότι, η ευθύνη για την επιτυχία και την αποτυχία είναι συλλογική. Πρέπει, επομένως, να αξιοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη που δεν εξελέγησαν στο 15μελές συμβούλιο και επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά.

-Ο καθένας και η καθεμιά, από το μετερίζι που βρίσκεται, μπορεί να συνδράμει και να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων. Είναι καιρός για συσπείρωση γύρω από τον σύλλογο, που έχει εισέλθει σε μεταβατική περίοδο μετά την κρίση που πέρασε. Η καλλιέργεια αγαστής συνεργασίας με τα υπόλοιπα αθλητικά, πρωτίστως, σωματεία της πόλης θα συνεχιστεί, γιατί προέχει η ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού και η προβολή της Καβάλας. Η προηγούμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. «έριξε τις πρώτες γέφυρες» και αρκετοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Γίνονται και θα γίνουν επαφές με ανθρώπους σε όλους τους χώρους. Πολύ σημαντικό, τέλος, είναι, κατά την άποψη μας, να ενισχυθεί η σχέση μεταξύ του συλλόγου και του κινήματος των οργανωμένων φιλάθλων, διότι ο σύνδεσμος «γαλάζιοι αργοναύτες», που βρίσκεται κι αυτός σε φάση αναδιοργάνωσης, είναι πολύτιμο στήριγμα στο έργο των ανθρώπων του συλλόγου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.