Μήνυση από το σωματείο «Αίσωπος» για κακοποίηση αδέσποτου ζώου από δημοτικούς υπαλλήλους

0

Μήνυση για κακοποίηση αδέσποτου σκύλου από το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Καβάλας και κατά παντός υπευθύνου, υπέβαλε το φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος», έπειτα από την ανεπιτυχή προσπάθεια δύο δημοτικών υπαλλήλων το πρωί της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2014 να περισυλλέξουν ένα ζώο βάρους σαράντα κιλών.

«Σήμερα το πρωί, στο δημοτικό πάρκο, δύο ανεκπαίδευτοι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας και χωρίς τον εξοπλισμό που προβλέπεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προσπάθησαν να περισυλλέξουν τον Μπόνγκο (40 κιλά) με τη χρήση ενός πνίχτη.

Φυσικά, το ζώο αντέδρασε, η θηλιά έσφιξε και ο Μπόνγκο βρέθηκε να σπαρταράει ουρλιάζοντας στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς, παραδίπλα υπήρχαν η Ασπρούλα και ο Μικέλ, οι οποίοι κινήθηκαν γαβγίζοντας προς το συνεργείο και σταμάτησαν την περισυλλογή πριν συμβούν τα χειρότερα.

Η δημοτική αρχή γνωρίζει πως δεν υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό περισυλλογής και παρόλα αυτά, επιμένει σε εντατικές περισυλλογές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα των ζώων, όσο και του συνεργείου περισυλλογής», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.