• Υπάρχει διαφορά μεταξύ των «γεωγραφικών» προσδιορισμών, άνω-κάτω και βόρειος-νότιος, γιατί μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της «περήφανης» διαπραγμάτευσης που έκανε ο έλληνας υπουργός εξωτερικών υποθέσεων, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, ανέκυψαν αρκετά ερωτήματα.
  • Καταρχάς, καρντάσια, με την επιλογή της ονομασίας «βόρεια Μακεδονία», η ελληνική πλευρά αποδέχεται ότι υπάρχει μακεδονική εθνότητα, η οποία είναι διαιρεμένη γεωγραφικά. Εφόσον υπάρχει «βόρεια Μακεδονία», θα υπάρχουν επίσης: η «νότια Μακεδονία», η «δυτική Μακεδονία» και η «ανατολική Μακεδονία».
  • Και δικαίως θα αναρωτηθούν, σύντομα, οι ξένοι παράγοντες το εξής. Αφού υπάρχουν τα γεωγραφικά αυτά διαμερίσματα, γιατί να μην αποτελέσουν ένα ενιαίο γεωγραφικό χώρο, την ενιαία Μακεδονία; Και έτσι, οι έλληνες θα βρεθούμε, πάλι, να διαπραγματευόμαστε με τους Σκοπιανούς για την ίδρυση ενός «ομόσπονδου κρατιδίου», όπως στην Κύπρο μετά την εισβολή του «Αττίλα» και τον εποικισμό της «βόρειας Κύπρου» από Τούρκους, στο οποίο θα πρέπει οι έλληνες να συνυπάρξουν με τους σλάβους, τους Αλβανούς, τους βουλγαρικής και άλλης καταγωγής κατοίκους της «βόρειας Μακεδονίας». Μύλος!
  • Βρήκαμε, δηλαδή, νέο «κυπριακό ζήτημα», για να ασχολούμαστε τις ερχόμενες δεκαετίες, για να έχουν «δουλειά» και οι διαμεσολαβητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Να είστε σίγουροι, καρντάσια, ότι όπως έλυσαν το «κυπριακό», θα λύσουν και το «μακεδονικό» στον Ο.Η.Ε.
  • Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε, καρντάσια, στα χρόνια των μνημονίων. Ενώ για την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της βόρειας Ελλάδας (Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου) στον υπόλοιπο λεγόμενο εθνικό κορμό, έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες έλληνες στα πεδία των σκληρών μαχών, οι Σκοπιανοί, χωρίς να ρίξουν ντουφεκιά, θα ονομαστούν (βορειο)μακεδόνες μέσα σε ένα καλοκαίρι!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως θα έπρεπε να ρίξουμε πρώτοι εμείς την τουφεκιά; Αλλά ποιος να την ρίξει; Ο Τσίπρας που το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.