Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας συναντήθηκε με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και τα θέματα που τέθηκαν, ήταν η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, λόγω της εφαρμογής των μέτρων ανάσχεσης της υγειονομικής κρίσης. Αναφέραμε ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στήριξε τις επιλογές που έγιναν στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, αλλά είχαμε και έχουμε εντελώς διαφορετική πρόταση για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, την οποία καταθέσαμε και επικαιροποιήσαμε δύο φορές.

Ειδικότερα, συζητήσαμε για το μέτρο της μη επιστρεπτέας προκαταβολής που εξήγγειλε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τονίζοντας τη θέση μας σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης ενιαίων κριτηρίων μεταξύ των περιφερειών, ώστε να αποφεύγονται ανισότητες, κυρίως όμως την ανάγκη τροποποίησης των όρων της προκήρυξης, έτσι ώστε να περιλαμβάνει το σύνολο των επαγγελματιών και να μην εξαιρεί τα εποχικά επαγγέλματα, όπως για παράδειγμα όσα έχουν σχέση με τον τουρισμό, ή τις περιπτώσεις επαγγελμάτων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, όπως οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Συζητήσαμε, επίσης, για την αξιέπαινη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Καβάλας, για τη στήριξη της λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, αν και πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να είχε απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έτσι ώστε να έχουν βρεθεί λύσεις για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Θέσαμε, ακόμα, υπ’ όψιν του Εμπορικού Συλλόγου τις ανησυχίες μας, σχετικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, που κατά τη γνώμη μας θα είναι δυσμενή για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θεωρώντας απαράδεκτο τον διαμελισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε η συμφωνία στα περισσότερα θέματα και τονίστηκε η βούληση των δύο πλευρών, για συνέχιση των συζητήσεων με σκοπό την από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, για την άρση των συνεπειών της κρίσης, που πλέον είναι οικονομική».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.