-Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», διατύπωσε μία πρόταση για την αξιοποίηση της ακτής «Καλαμίτσα». Πρότεινε, συγκεκριμένα, να πιέσει ο Δήμος την ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) να παραχωρήσει την ακτή, με σκοπό να την «ενοποιήσει» με το δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και να την αναβαθμίσει με την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων. Η «ενοποίηση» θα γίνει, πρόσθεσε, με την κατασκευή μιας υπόγειας διάβασης, που θα συνδέσει την ακτή με το αθλητικό κέντρο. Μίλησε, ακόμα, για facilities (εγκαταστάσεις) που θα προσελκύσουν διοργανώσεις και θα αναπτύξουν τον αθλητικό τουρισμό.

-«Φανταστείτε την εικόνα. Αναβαθμισμένο αθλητικό κέντρο, με διοργανώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δίπλα το ξενοδοχείο (σ.σ. Lucy) και πολλά μικρά ενοικιαζόμενα καταλύματα, αναβαθμισμένη παραλία με σύγχρονες υποδομές, να σφύζει από τουριστική κίνηση», είπε. Όπως σφύζει από τουριστική κίνηση ο πολυχώρος «Μπάτης» (Batis multiplex). Γιατί, λοιπόν, ο Χρ. Παπαδόπουλος, που είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, δεν καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση στην ΕΤ.Α.Δ., για να επενδύσει και στην ακτή «Καλαμίτσα»; Δηλαδή, να επεκτείνει το πετυχημένο μοντέλο λειτουργίας της ακτής «Μπάτης» και στην κοντινή ακτή «Καλαμίτσα». Να την μετατρέψει σε έναν πολυχώρο παραθαλάσσιου αθλητισμού, που θα προσφέρει στους επισκέπτες την δυνατότητα να κολυμπήσουν στην καθαρή θάλασσα, να κάνουν θαλάσσια αθλήματα και, βεβαίως, να φιλοξενεί σχετικές διοργανώσεις.

-Μάλιστα, μπορεί να αξιοποιήσει την εγκατάσταση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, για την εκμάθηση ιστιοπλοΐας και την διεξαγωγή αγώνων με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα FINN MASTERS, που θα διεξαχθεί στον Δήμο Παγγαίου (σ.σ. και είχε διεξαχθεί το έτος 2015 στην Καβάλα). Αντί, επομένως, να κατακρίνει την δημοτική Αρχή, μπορεί να συνεργαστεί με τον Δήμο Καβάλας, για να γίνει πραγματικότητα το παραπάνω επιχειρηματικό σχέδιο. Λέγεται Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Θεωρούμε πως η ΕΤ.Α.Δ., θα ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον την κοινή πρόταση Δήμου Καβάλας και της εταιρείας που διαχειρίζεται τον πολυχώρο διασκέδασης «Μπάτης».

-Άλλωστε, η ΕΤ.Α.Δ. έχει σκοπό να ενισχύσει τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που κατέχει. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, με την στήριξη του Δήμου, θα φέρει πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να γίνει η ακτή «Καλαμίτσα» τουριστική εγκατάσταση με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Δες το και πολιτικά, Χρυσόστομε (Μάκη) Παπαδόπουλε. Αν πετύχει το επιχειρηματικό εγχείρημα με την ακτή «Καλαμίτσα», θα έχεις ένα καλό «χαρτί», για να πραγματοποιήσεις τον διακαή πόθο σου, να εκλεγείς δήμαρχος Καβάλας! Θα πάψουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να σε βλέπουν, μόνο, ως επιτυχημένο επιχειρηματία και θα δούνε εμπράκτως την αποτελεσματικότητά σου και στον πολιτικό στίβο.

-Κάνε την πρόταση στον δήμαρχο Καβάλας και στην ΕΤ.Α.Δ. και δεν θα χάσεις! Ούτε πολιτικά, ούτε επιχειρηματικά. Και μετά, σειρά έχει ο «Διόνυσος»!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.