Μάκης Παπαδόπουλος: «Όχι στην υποβάθμιση του εμπορικού λιμένα Καβάλας»

0

Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Καβάλας, Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλος, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Αυτές τις ημέρες, πληροφορηθήκαμε ότι ο Ο.Σ.Ε. προωθεί την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μήκους 155 χιλιομέτρων, μέσω Ασπροβάλτας. Δυστυχώς, η προτεινόμενη χάραξη, μέσω Ασπροβάλτας, «απομακρύνει» το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας από τη βαλκανική και την ευρωπαϊκή ενδοχώρα και εξυπηρετεί μόνο τοπικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειάς της. Έχουμε υποστηρίξει έγκαιρα και συστηματικά την πρόταση για τη χάραξη νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας προς τα δυτικά με τη Θεσσαλονίκη και τη Σόφια μέσω Δράμας, Σερρών και Προμαχώνα (ίδιου μήκους 155 χλμ με τη χάραξη μέσω Ασπροβάλτας) και προς τα ανατολικά με τη χάραξη Νέα Καρβάλη-Τοξότες και Κομοτηνή-Ποντκόβα-Βουλγαρία.

Ο άξονας αυτός, θα μετατρέψει την Καβάλα και το εμπορικό λιμάνι της σε «πρωταγωνίστρια» σε ολόκληρη τη βόρεια ακτή του Αιγαίου και θα αναβαθμίσει σημαντικά την αναπτυξιακή δυναμική της και της κάθε πόλης που θα συμμετέχει σε αυτόν τον άξονα σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό ότι, ο άξονας αυτός θα ενισχύσει τα εθνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.

Ορισμένοι κύκλοι συμφερόντων υπονομεύουν τον σιδηροδρομικό άξονα Καβάλας-Δράμας-Σερρών, γιατί θα μετατραπεί σε έναν νέο ανταγωνιστικό άξονα δυτικά της Θεσσαλονίκης και θα ενισχύσει την ελκυστικότητα του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας. Εμείς, όμως, το θέλουμε και πρέπει να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε. Διεκδικούμε:

-Αλλαγή της προτεινόμενης χάραξης Θεσσαλονίκης-Καβάλας μέσω Ασπροβάλτας και σύνδεση μέσω Δράμας και Σερρών.

-Σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Καρβάλης με Τοξότες-Κομοτηνή-Ποντκόβα-Βουλγαρία.

-Ολοκλήρωση των έργων στο εμπορικό λιμάνι.

-Επιτάχυνση της κατασκευής του οδικού άξονα Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες.

Δεν θα δεχτούμε καμία άλλη υποβάθμιση των συμφερόντων μας. Είναι ώρα, για μία ισχυρή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, σε συνεργασία με τη Δράμα και τις Σέρρες».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.