Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η καταγγελία της πανελλήνιας ένωσης ιδιοκτητών πάρκινγκ σε βάρος του Δήμου Καβάλας, για τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης «ΡΟΔΟΠΗ», δείχνει ξεκάθαρα ότι, η διοίκηση του Δήμου αδιαφόρησε εδώ και ένα χρόνο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα πάρκινγκ που νοικιάζει ο Δήμος σε ιδιώτες. Οι εκκρεμότητες είναι γνωστές:

-δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας σε όσα πάρκινγκ δεν προβλέπονται από το σχέδιο πόλης, το οποίο χρειάζεται επειγόντως τροποποίηση.

-ο Δήμος δεν διαθέτει τις απαραίτητες μελέτες, είτε για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, είτε για την εκ νέου δημοπρασία των πάρκινγκ που λειτουργούν νόμιμα, είτε για την ωρίμανση έργων κατασκευής υπόγειων πάρκινγκ όπου προβλέπονται. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να νοικιάσει ξανά κανένα παρκινγκ σε ιδιώτη!

Πέρσι το φθινόπωρο, το δημοτικό συμβούλιο έδωσε μία «μεταβατική λύση» στο πρόβλημα, εγκρίνοντας την παράταση της μίσθωσης του πάρκινγκ «ΡΟΔΟΠΗ» για δύο χρόνια και «δίνοντας χρόνο» στη διοίκηση του Δήμου να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες.

Ο δήμαρχος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία αυτή και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος, ανά πάσα στιγμή, να κλείσει το συγκεκριμένο πάρκινγκ και να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα κι άλλα πάρκινγκ. Μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, θα προκαλέσει ξαφνικά τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και σε βάρος των δημοτών, αλλά και τεράστια οικονομική ζημία στους ιδιώτες που νοικιάζουν τους χώρους.

Ζητάμε από τη διοίκηση του Δήμου, να δώσει άμεσα λύση για να προστατέψει τους δημότες και τους επαγγελματίες:

-Να έλθει σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Να αρχίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, είτε για την αδειοδότηση των πάρκινγκ που έχουν εκκρεμότητες, είτε για την προκήρυξη των πάρκινγκ που δεν έχουν εκκρεμότητες, είτε για την κατασκευή νέων υπόγειων πάρκινγκ.

-Να ενοποιήσει τη διαχείριση των θέσεων στάθμευσης (θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θέσεις σε πάρκινγκ που διαχειρίζονται ιδιώτες, θέσεις ελεύθερης στάθμευσης) σε ένα σύστημα, ώστε να μπορεί να δίνει συνολικές λύσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης.

-Να βελτιώσει και να ενισχύσει την αστυνόμευση.

-Να αποκαταστήσει τη σωστή λειτουργία στους ηλεκτρονικούς πίνακες ενημέρωσης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.