Μάκης Παπαδόπουλος: «Προτεραιότητα για το Ταμείο Ανάκαμψης η σιδηροδρομική σύνδεση Νέα Καρβάλη-Τοξότες»

0

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση: «Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κυρίου Μέτιου, αρχίζει ο σχεδιασμός για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομών μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πρώτιστη ανάγκη να διεκδικηθεί και να εξασφαλιστεί, η χρηματοδότηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμένα της Νέας Καρβάλης με τους Τοξότες Ξάνθης. Το έργο αυτό έχει υψηλό βαθμό ωριμότητας μελετών και παίζει καθοριστικό ρόλο, ώστε η Καβάλα να αναδειχθεί σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και να ενισχύσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές προς όφελος των πολιτών μας. Ταυτόχρονα, η σιδηροδρομική σύνδεση έχει εθνική και ευρωπαϊκή σημασία, καθώς συνδέει το λιμάνι της Καβάλας με τη βαλκανική και ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Η προτεραιότητα αυτή, δεν πρέπει να υποβαθμίσει καθόλου και τις άλλες αναπτυξιακές διεκδικήσεις της Καβάλας, που επίσης πρέπει να προωθηθούν: οδικός άξονας Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες, ολοκλήρωση έργων εμπορικού λιμένα, περιμετρική οδός, ανατολική σιδηροδρομική Εγνατία. Ο Δήμος Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και όλοι οι τοπικοί παράγοντες και φορείς οφείλουν να συντονιστούν, ώστε να τεθεί από κοινού η διεκδίκηση αυτή άμεσα σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.