Δριμεία επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου οικονομικών και προγραμματισμού του Δήμου Καβάλας, εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, για τις προμήθειες που έκανε ο Δήμος με σκοπό τη σίτιση και την παροχή άλλων υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στους πρόσφυγες και μετανάστες που στεγάζονται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». «Σταματήστε το πάρτι των αναθέσεων. Η αγορά βοά», είπε και συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται δαπάνες, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, οι οποίες προκαλούν το αίσθημα των δημοτών. «Είναι ανεπίτρεπτο να σπαταλάτε χρήματα των Καβαλιωτών. Σοβαρευτείτε», είπε απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο, Ηλία Καλανταρίδη και ρώτησε γιατί δεν έγινε αποδεκτή, από τον Δήμο Καβάλας, η δωρεά ντόπιου επιχειρηματία σε κάποιο είδος τροφίμων.

Απαντώντας η δήμαρχος, αρχικά, είπε ότι ο Δήμος Καβάλας απευθύνθηκε σε όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, που είχαν τη δυνατότητα να προμηθεύσουν τα είδη που ζητούσε. Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών, δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στην ειδική διαδικασία που όριζε ο νόμος, ενώ κάποιες δεν διέθεταν τις ποσότητες προμηθειών που χρειαζόταν ο Δήμος Καβάλας. «Όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, πήγαν στις τοπικές επιχειρήσεις που είχαν τη δυνατότητα να μας εξυπηρετήσουν. Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί έλλειψης σοβαρότητας. Όσον αφορά την καταγγελία για «πάρτι αναθέσεων», δεν αποτελεί μομφή για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αλλά για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, που δεν λογάριασαν ωράριο και εργάστηκαν νυχθημερόν, για να ετοιμαστούν και να υπογραφούν οι συμβάσεις των προμηθειών. Τα πάντα είναι καταγεγραμμένα και στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να ενημερωθεί», συμπλήρωσε ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Ενημέρωση και πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία ζήτησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστής Σιμιτσής, ενώ ο Βαγγέλης Παππάς, αρχηγός της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», σχολίασε ότι είναι αντιφατικό ο Δήμος Καβάλας να «πολεμάει» για να σταματήσει η οικονομική επιβάρυνση για τη φιλοξενία των προσφύγων και από την άλλη, να ψηφίζει την ενίσχυση του κωδικού στον προϋπολογισμό του έτους 2016 για τον σκοπό αυτό. «Θα καταψηφίσω την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε. Δήμαρχε, δυστυχώς, γίνατε δέσμια της κατάστασης αυτής», πρόσθεσε.

Ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», συμφώνησε με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις δαπάνες. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με μειοψηφούσα την παράταξη του Βαγγέλη Παππά, ο οποίος σημείωσε, ακόμα, ότι ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται χρήματα και για τη δική του κοινωνική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.