Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά, η απροθυμία του δημάρχου και της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., να εφαρμόσουν τον νόμο 4611/ 2019, που προβλέπει ευεργετικές για τους πολίτες ρυθμίσεις οφειλών, έως και σε εκατό δόσεις, προς τους Δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας έχουν αρχίσει, εδώ και καιρό, ρυθμίσεις οφειλών, με βάση τον νόμο αυτό, εκτός από τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, η οποία αρνείται να τον εφαρμόσει με δικαιολογίες που δεν ευσταθούν.

Η άρνηση αυτή της διοίκησης του Δήμου στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των δημοτών που έχουν ανάγκη να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις και στις ανάγκες ρευστότητας της δημοτικής επιχείρησης, η οποία θα μπορούσε να αρχίσει να εισπράττει από οφειλές που δεν εξυπηρετούνταν έως τώρα και να αυξήσει τα έσοδά της. Καλούμε τον δήμαρχο και τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., να εφαρμόσουν τον νόμο άμεσα, προς όφελος των δημοτών και της δημοτικής επιχείρησης».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την παραπάνω ερώτηση και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019, για να του απαντήσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, Απόστολος Χρόνης, ότι η επιχείρηση εφαρμόζει ευνοϊκή ρύθμιση για τους οφειλέτες, ενώ τον προσεχή Νοέμβριο θα επαναδιαμορφώσει τις δόσεις με γνώμονα, πρωτίστως, τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.