Τον έλεγχο των υποδομών, των δικτύων και κατοικιών, για τυχόν ζημιές, μετά τα διαδοχικά έντονα καιρικά φαινόμενα, ζητάει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος, στο ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Δυστυχώς, τα παθήματα του Ιανουαρίου του 2017, δεν έγιναν «μαθήματα» για τη δημοτική αρχή. Οι πολίτες του Δήμου Καβάλας βλέπουν τη σημερινή διοίκηση, να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο λίγων ωρών.

Τα προβλήματα από τη χιονόπτωση προκλήθηκαν, επειδή η διοίκηση του Δήμου δεν είχε αλάτι για να ρίξει στους δρόμους! Επίσης, δεν είχε έγκαιρα εξασφαλίσει προσωπικό και μηχανήματα από ιδιώτες εργολάβους, ενώ γνώριζε ότι έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν η κακοκαιρία και ο παγετός κρατούσαν, η πόλη, τα χωριά και οι δημότες, θα είχαν αποκλειστεί εντελώς, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Προτεραιότητα τώρα, είναι να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν, από τον Δήμο, ΑΜΕΣΑ όλες οι ζημιές.

Πρώτιστα σε σχολικά κτίρια και σε αυλές, που συνεχίζουν να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, εξαιτίας του πάγου που έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες σε πολλές από αυτές. Σε δρόμους, δρομάκια, στενά, σκαλάκια σε όλες τις «ορεινές» γειτονιές της Καβάλας και στα χωριά του Δήμου, για να εξυπηρετηθούν και να προστατευτούν οι δημότες (και κυρίως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και άρρωστοι) από τραυματισμούς και τα οχήματα από ατυχήματα. Στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Σε κατοικίες δημοτών που έχουν προβλήματα σε βασικές υποδομές πρόσβασης, ρεύματος και νερού και να δώσει άμεσα λύση παρεμβαίνοντας και σε άλλες κρατικές Υπηρεσίες».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.