Μάκης Παπαδόπουλος: «Να διπλασιαστεί το βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης»

0

Την λήψη μέτρων, τα οποία θα στηρίξουν τους δημότες και τους επιχειρηματίες και θα αποτρέψουν νέο κύμα φτώχειας, ζητάει ο δημοτικός σύμβουλος, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, από την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υποχρέωση της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι απαραίτητα. Εξίσου όμως τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η αυτοδιοίκηση, έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν όλους τους κλάδους της οικονομίας, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων. Μέσα στις γιορτές, ο κλάδος της εστίασης, αλλά και όλοι οι κλάδοι που συνδέονται με αυτόν, περίμεναν να αυξήσουν τους τζίρους τους και να συγκρατήσουν, κάπως, τις απώλειες που υπέστησαν μέσα στην χρονιά. Γι’ αυτό και είναι απολύτως απαραίτητο να στηριχθούν οι κλάδοι που πλήττονται. Ζητούμε για όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται:

-Νέα έκτακτη μη-επιστρεπτέα αποζημίωση.

-Απαλλαγή από την καταβολή όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών που έχουν δοθεί.

-Μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

-Απαλλαγή δημοτικών τελών για το 2022, διπλασιασμό και επέκταση του βοηθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου σε επαγγελματίες και εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης. Πρέπει να αποτρέψουμε, πάση θυσία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, που θα φέρει ένα νέο κύμα φτώχειας στον τόπο μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.