Κριτική προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, για το πρόβλημα υγρασίας στο νηπιαγωγείο της Νέας Καρβάλης, ασκεί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε επισημάνει τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά κτίρια του Δήμου. Το πρόβλημα με τις υγρασίες στο κτίριο του νηπιαγωγείου Νέας Καρβάλης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, είναι πολύ σοβαρό.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έπρεπε να έχει λύσει το πρόβλημα εδώ και χρόνια.Οι δικαιολογίες της δημάρχου και των στελεχών της, δεν αρκούν για τους πολίτες. Η μόνωση της οροφής έχει καταστραφεί, τα νερά εισχωρούν στους τοίχους και καταλήγουν σε ηλεκτρολογικό σωλήνα, που συνδέεται με το σύστημα πυρόσβεσης του νηπιαγωγείου, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Οι τοίχοι στο γραφείο της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου είναι με υγρασίες και μούχλες, ενώ το δάπεδο γίνεται «λίμνη» όταν βρέχει. Το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου έχει διαβρωθεί, πέφτουν ολόκληροι σοβάδες και άρχισε να «ξεγυμνώνεται» η μόνωση, με κίνδυνο να καταστραφεί κι αυτή. Το πρόβλημα αρχίζει, πλέον, να εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο κτίριο.

Οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την υγεία των παιδιών, που παρακολουθούν το μάθημά τους σε χώρο όπου αναπτύσσεται μούχλα, με νερά να τρέχουν στους τοίχους και ολόκληρα κομμάτια από σοβάδες να πέφτουν. Για τα σχολικά κτίρια, εμείς έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις:

-αυστηρό προγραμματισμό ετήσιων τακτικών συντηρήσεων (με βάση τα αιτήματα των διευθυντών και πάντα σε περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά). Κάθε χρόνο θα συντηρούμε ολοκληρωμένα ένα αριθμό σχολείων, ώστε να καλύψουμε σταδιακά τις ανάγκες όλων των σχολείων.

-περισσότερα τεχνικά συνεργεία μέσα από εξωτερικές εργολαβίες, για ευελιξία στις έκτακτες συντηρήσεις και γρήγορες επισκευές βλαβών.

-τακτοποίηση των σχολικών κτιρίων, που έχουν εκκρεμότητες με την αδειοδότησή τους, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α.».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.