• Θα διαφωνήσουμε με τον Κώστα Κουνάκο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, αλλά το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 δήλωσε ότι θα συμπορευτεί με τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, «Ο Τόπος της Ζωής μας», ότι η Καβάλα είναι «ουραγός» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Σε ποιους τομείς είναι «ουραγός» και πως έβγαλε το συμπέρασμα αυτό;
  • Οι δείκτες στην οικονομία δείχνουν το αντίθετο. Παρά τα διαδοχικά πλήγματα που δέχεται η πόλη και ο Νομός επί σειρά ετών δείχνει ανθεκτικότητα και προοπτική! Αυτό, μάλλον, δεν αρέσει σε κάποιους, οι οποίοι θέλουν να παρουσιάζουν μία διαφορετική εικόνα, της μιζέριας και της απαξίωσης, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.
  • Έπειτα από αρκετά έτη στην αφάνεια, ο Κώστας Κουνάκος εμφανίστηκε, πάλι, στο πολιτικό προσκήνιο την παραμονή των δημοτικών εκλογών του 2019, για να παρουσιάσει το «όραμά» για τον Δήμο Καβάλας και να πει στους Καβαλιώτες ότι ζούνε σε ένα άθλιο τόπο, που είναι «ουραγός» στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.
  • Το αφήγημά του, ωστόσο, δεν βρήκε ανταπόκριση και υποχρεώθηκε να ανασυνταχτεί πολιτικά, για να καταλήξει στη μεγάλη και «ανοιχτή αγκαλιά» του Μάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος «έριξε τα δίχτυα του», όχι για να «ψαρέψει λαβράκια», αλλά την «μαρίδα» που περισσεύει από τους άλλους συνδυασμούς!
  • Με τόσα έτη εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη δημόσια διοίκηση ο Κ. Κουνάκος, πρότεινε για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη της Καβάλας, την κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης κάτω από το πάρκο Φαλήρου και έως το δημοτικό σχολείο του Αγίου Ιωάννη! Έτσι τον δίδαξε η εμπειρία και η γνώση του, ότι θα λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Καβάλα;
  • Έπειτα από μία δεκαετία σκληρών μνημονίων, οι πολίτες έμαθαν να μην παρασύρονται εύκολα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τα ωραία λόγια. Συμφωνεί, άραγε, ο «συνεταίρος» του Κ. Κουνάκου, ο Μάκης Παπαδόπουλος, με τη συγκεκριμένη πρόταση του υπόγειου σταθμού στάθμευσης στο πάρκο Φαλήρου;
  • Θα περιμέναμε στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, οι δύο «συναγωνιστές» στη διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, αντί για την παρουσίαση τριών ακόμα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης, για τα βασικά σημεία των προγραμμάτων τους, στα οποία συμφώνησαν στη διάρκεια των συζητήσεων για τη συνεργασία τους. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν, που συγκλίνουν τα «οράματα» των επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων συνδυασμών και ποιες είναι οι κοινές προτάσεις τους, για να αλλάξουν την «μίζερη» κατάσταση του Δήμου.
  • Εάν η συνεργασία δεν στηρίζεται στην προγραμματική βάση, αλλά στην κατανομή των αξιωμάτων της διοίκησης, για παράδειγμα, δεν θα μακροημερεύσει. Θα πρόκειται για μία πρόσκαιρη «συμμαχία», με στόχο, όπως ειπώθηκε, την κατάκτηση μερικών εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε οι δύο συνδυασμοί να έχουν ρυθμιστικό ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.