Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» απέστειλε την ακόλουθη δήλωση του επικεφαλής, Μάκη Παπαδόπουλου: «Οι πρόσφατες πληροφορίες, που βγαίνουν στη δημοσιότητα, σχετικά με την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο κάτω νοσοκομείο, δεν προσθέτουν κάτι καινούριο σε όσα ξέρουμε. Θεωρούμε μειονέκτημα, που ο Δήμος Καβάλας παραμένει, από την αρχή μέχρι και σήμερα «θεατής» των εξελίξεων και βρίσκεται έξω από το σχήμα των φορέων που εμπλέκονται στην άμεση λύση του προβλήματος. Ο Δήμος δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης, που υπογράφτηκε μόνο μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και «Εγνατίας Οδού Α.Ε.».

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου οφείλει, από δω και πέρα, να εμπλακεί πιο ενεργά στην παρακολούθηση της εκπόνησης των σχετικών μελετών, για να επιταχύνει διαδικασίες και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εμποδίου παρουσιαστεί στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Παράλληλα, παραμένει άγνωστο πότε θα εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας. Η λύση που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου θα καθυστερήσει για πολύ ακόμα.Ελπίζουμε μόνο να μην περιμένουμε 3 χρόνια και για την αμφιδρόμηση…

Εδώ και μήνες, έχουμε καταθέσει μία άλλη λύση, που μπορεί ακόμα να εξεταστεί και να εφαρμοστεί άμεσα, γρήγορα, με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις και με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο, την αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου, χωρίς να πειράξουμε το τοιχίο της αυλής του κάτω νοσοκομείου, που προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις στην επίλυση του προβλήματος Οι δύο λωρίδες θα είναι:

-μία εξόδου από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα (Ι.Χ., λεωφορεία, φορτηγά)

-μία εισόδου προς το κέντρο της πόλης για τα επιβατικά και τα μικρού τύπου φορτηγά.

Μπορεί, επίσης, να αξιοποιηθεί το προαύλιο του κάτω νοσοκομείου με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή αρνείται να συζητήσει την πρότασή μας κι επιμένει σε μία λύση που θα καθυστερήσει πολύ, σε βάρος της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.