Μάκης Παπαδόπουλος: «Ευθύνη και του Δήμου η πυρασφάλεια του μνημείου UNESCO των Φιλίππων»

0

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση: «Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, συζητήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες το θέμα της πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και κάναμε επιτόπια επίσκεψη, για να δούμε από κοντά την κατάσταση. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ως προς την πυρασφάλεια εντός και εκτός του αρχαιολογικού χώρου.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δεν μπορεί «να σφυρίζει αδιάφορα» για τις ελλείψεις αυτές. Έχει αναλάβει ευθύνες και δεσμεύσεις για την προστασία και την αξιοποίηση του μνημείου, με βάση και το σχέδιο διαχείρισης που εγκρίθηκε με την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην UNESCO.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμος μας είναι επίσημο μέλος του φορέα διαχείρισης του μνημείου, ο οποίος δεν έχει συσταθεί ακόμα, αφού η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ασχολείται συστηματικά με το θέμα και δεν πιέζει το Υπουργείο πολιτισμού να προχωρήσει στη σύσταση του φορέα. Προτείνουμε η διοίκηση του Δήμου, πάντα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και το Δασαρχείο, να σχεδιάσει ειδική δράση για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος πυρόσβεσης με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και τις σχετικές υποδομές, μέσα κι έξω από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Είναι καιρός, η διοίκηση του Δήμου να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία, να προχωρήσει η αξιοποίηση του μνημείου και να ασχοληθεί στα σοβαρά, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.