Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας τον Μάκη Παπαδόπουλο, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Από πέρσι, έχουν βγει προγράμματα, για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋπολογισμό ύψους 72 εκατομμύριων ευρώ και έχουν ενταχθεί πάνω από 90 έργα. Ακόμα και οι γειτονικοί μας Δήμοι Παγγαίου και Νέστου κατόρθωσαν να πάρουν χρηματοδότηση. Ο Δήμος Καβάλας δεν υπέβαλε καμία πρόταση.

Ενημερωθήκαμε ότι, ο Δήμος Καβάλας απουσιάζει και πάλι από τα εγκεκριμένα έργα του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 7.706.041,16 ευρώ. Ο Δήμος Καβάλας είχε ανακοινώσει ότι, θα υπέβαλε πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας. Την υπέβαλε; Θα έχουμε κάποια στιγμή αποτέλεσμα; Ή μήπως συνέβη πάλι «το μοιραίο»;

Πέντε χρόνια τώρα, επισημαίνουμε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για αθλητικές υποδομές και παρακινούμε τη διοίκηση του Δήμου, να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να υποβάλλει προτάσεις. Είναι ολοφάνερη η έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου στη διοίκηση του Δήμου για τις αθλητικές υποδομές και τον αθλητισμό. Οι ανάγκες των αθλητικών μας εγκαταστάσεων είναι πάρα πολλές και κρίσιμες. Η απώλεια ευκαιριών χρηματοδότησης, μάς καταδικάζει στην οπισθοδρόμηση και στη μόνιμη υστέρηση.

Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία Αθλητικού Οργανισμού στο Δήμο Καβάλας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του master plan για τον αθλητισμό, συγκεντρώνοντας τις αρμοδιότητες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες σε διάφορες Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.